Helenius puhtaalta pöydältä uusiin haasteisiin

Maalivahti Riku Helenius haluaa jättää kauden 2013-14 taakseen. Nälkää riittää näyttää osaaminen Jokereissa tulevana vuotena.

Helenius torjui JYPille mestaruuden 2012 keväällä, minkä jälkeen Liigan parhaaksi maalivahdiksi valittu torjuja suuntasi Pohjois-Amerikkaan Tampa Bayn organisaatioon. Ensimmäisellä kaudella pelejä tuli AHL:n puolella, mutta kausi 2013-14 oli haastava. Tampa satsasi enemmän nuorempiin maalivahteihin, jolloin 26-vuotias Helenius jäi vaille vastuuta.

-Alkukaudesta oli pieni loukkaantuminen ja olin vähän aikaa pois peleistä. Tulin takaisin ja ilmoitettiin, ettei heillä ollut minulle suunnitelmia tulevaisuuden varalle. He halusivat panostaa nuorempiin kavereihin, Helenius kertoo.

-Siinä ihmeteltiin pidemmän aikaa, mitä tuleman pitää. Erittäin vaikea kausi oli kaikin puolin. Jätti paljon hampaankoloon ja näyttämisenhalua tulevaa kautta varten.

Tasonsa Helenius on huipputasolla näyttänyt ja haluaa näyttää taitonsa nyt Jokereissa. Edessä on paljon töitä ja ensimmäiseksi paluu jäälle huhti-toukokuussa, kun muutto Helsinkiin on saatu tehtyä. 190-senttinen maalivahti puhkuu intoa tulevaan.

-Isoin juttu on se, että aina kun saa mahdollisuuden, pystyisi auttamaan joukkuetta voittamaan. Tasaisuus on valttia vaativassa sarjassa kuin KHL. Sitä haluan omiinkin otteisiin, Helenius alleviivaa.

Katso yltä tuoreen jokerivahdin koko avoin haastattelu.