Hännikäisen kymmenen kuukauden odotus päättyi – ”Oli tosi jees pelata”

Markus Hännikäisen paluu jokeripaitaan sujui lupaavasti. Hyökkääjä pääsi kymmenen kuukauden pelitauosta huolimatta nopeasti sisään KHL:n lainalaisuuksiin.

Edellisen ottelunsa Hännikäinen oli pelannut AHL:ssä viime vuoden maaliskuussa. Pitkä odotus tuli vihdoin päätökseensä ja sunnuntaina jokerikasvatti pukeutui tuttuun pelipaitaan kaukana Jekaterinburgissa.

-Oli kiva pelata pitkästä aikaa, eikä tietyllä tapaa ollut edes mitään odotuksia itsellä. Viime pelistä oli niin pitkä aika, että halusin vain mennä pelaamaan peruspeliä ja tekemään helppoja ratkaisuja. Yritin tehdä pelistä helpon itselle ja joukkuekavereille. Oli tosi jees pelata ja nautin tosi paljon, Hännikäinen kertoi.

Peliaikaa ensimmäisessä ottelussa tuli 13 minuuttia ja 23 sekuntia ja vastuuta tuli ylivoimallakin. Tilastoihin merkittiin yksi laukaus kohti maalia ja yksi taklaus. Hyökkääjä oli tyytyväinen KHL-debyyttiinsä, mutta rahkeissa on paljon lisää annettavaa.

-Pelinopeus on aina eri homma, vaikka kuinka yrittäisi hioa sitä treeneissä. Tempoon tottuu pelaamalla ja päätökset alkavat tulla selkärangasta. Ensimmäinen matsi on aina vähän ajattelua ja nyt on vielä eri pelitapa kuin mihin on Pohjois-Amerikassa tottunut, Hännikäinen mietti.

Kiekko putoaa jäähän Jekaterinburgissa uudelleen heti maanantaina klo 16.00 Suomen aikaa, kun samat joukkueet iskevät yhteen. Hännikäinen ei kaipaa enää treenejä, vaan haluaa lisää pelituntumaa.

-Totta kai. Ehdottomasti, hän vakuutti.

-Jokainen peli helpottaa ja pystyn keskittymään koko ajan pienempiin yksityiskohtiin, joita haluan tälle joukkueelle tuoda. 

Jokerit otti sunnuntaina 3-2-voiton hyvän esityksen myötä. Joukkueen keskuudessa löydettiin kuitenkin myös parannettavaa ennen seuraavaa kohtaamista.

-Pystymme olemaan fiksumpia kiekon kanssa ja tekemään helpompia ratkaisuja. Ehkä oli vähän liikaa kiekonmenetyksiä tänään, Hännikäinen pureskeli.

-Me pystymme parantamaan paljon omaa peliämme, vaikka siinä oli paljon hyvääkin tänään. Huomisesta tulee varmasti kova matsi. Hävinnyt joukkue tulee aina kovaa alkuun seuraavaan peliin ja niin on varmasti huomennakin, hyökkääjä ennakoi.

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2020/2021