Halme juhlisti syntymäpäiväänsä maalilla – ”Muistan varmasti ikuisesti”

Peking, 20-vuotissynttärit ja KHL-ottelu. Siinä yhdistelmä, josta Aleksi Halme keitteli ensimmäisen osumansa jokeripaidassa. Ja hyvältähän se maistui.

-Pikku synttärilahja siihen, Halme hymyili ottelun jälkeen.

-Kyllä tämän varmasti ikuisesti muistaa. Vähän erilainen syntymäpäivä kuin normaalisti.

Halme näki hetkensä tulleen, kun avauserää Jokereiden ja Kunlun Red Starin välisessä ottelussa oli kulunut 15 minuuttia. Ketjukaverit Henri Ikonen ja John Norman tekivät esityön, eikä nuorukainen jättänyt tilaisuuttaan käyttämättä.

-Iko laittoi hyvän syötön Johnille, joka jatkoi minulle eteenpäin. Päästiin 2-1-hyökkäykseen ja katsoin ensin syöttöä, mutta pakki otti sen pois. Päätin sitten itse ajaa maalille ja laittaa kiekon verkkoon, hän kuvaili.

Halmeelle peli oli seitsemäs tällä kaudella KHL:ssä ja paikkoja avausmaaliin on ollut jo aiemmin. Liukkaasti liikkuva laitahyökkääjä on sopeutunut uuteen sarjaan nopeasti ja pystynyt käyttämään omia vahvuuksiaan. Hän ei ole kookkain hyökkääjä, mutta pelaa silti ajoittain todella fyysisesti.

-Totta kai on hienoa, että on päässyt täällä pelaamaan kovia pelejä. Olen pärjännyt mielestäni hyvin ja saanut tuotua omia vahvuuksia esiin. Energiaa pitää tuoda joka ilta kaukaloon, paljon taklauksia, luistelua ja ajamista maalille, hän kertoi.

Kiekko-Vantaan riveissä tällä kaudella kymmenessä pelissä tehot 2+3=5 takonut hyökkääjä oli Jokereiden mukana jo harjoituskauden otteluissa. Askel kerrallaan hän on syksyn aikana nostanut tasoaan ja lunastanut nyt paikkansa helsinkiläisten kokoonpanosta. Maali oli alkukauden kirsikka kakun päälle.

-Kyllä minä kieltämättä vähän yllättynyt olen, Halme naurahti. 

-Mestiksessä piti pelata, mutta nyt on päässyt täällä näyttämään, mikä on tosi hieno juttu. Joka ilta on yrittänyt tuoda parhaansa jäälle.

Halme on ensimmäistä kertaa Kiinan- ja Venäjän Kaukoidän -kiertueella. Pitkä lento Helsingistä Pekingiin tuntui jäsenissä, mutta joukkue osoitti luonnetta raapimalla tärkeät pisteet.

-Ei kroppa ihan freesein mahdollinen ollut, mutta piti vain valmistautua hyvin. Ei oltu ehkä pelin alussa riittävän teräviä, mutta viimeinen 20-minuuttinen pelattiin loistavasti, Halme sanoi.

-Ensimmäinen peli on saatu alta pois ja nyt vain seuraavaan kohteeseen. Enää ei tarvitse kymmentä tuntia istua koneessa, niin varmasti sitä kautta valmistautuminen vähän helpottuu, hän ounasteli.

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2019/2020