Hagman laukoi voiton TPS:stä

Jokerit sai urakoida täydet 60 minuuttia Turussa lämpimässä HK Areenassa yli 5000 katsojan edessä tiistaina. Niklas Hagman osui kahdesti ja Jokerit voitti lopulta 5-3.

Erkka Westerlundin kommentit ottelusta:

Tiistai-ilta Turussa alkoi Jokereiden osalta vaisusti, sillä ensimmäisessä erässä kotijoukkue oli halukkaampi ryhmä jäällä. Ensimmäistä otteluaan vieraiden maalinsuulla aloittanut Riku Helenius teki avauserässä seitsemän torjuntaa ja niistä muutama oli todellisia venytyksiä.

TPS ei paikoistaan onnistunut, kun taas Jokerit käytti puolittaisen sellaisen. Linus Omark sai loistopassin Kurtis McLeanilta hieman ennen erän puoliväliä, mutta ajautui maalin taakse. Sieltä ruotsalainen kuitenkin onnistui TPS-pelaajien kautta viimeistelemään 1-0 vieraille.

Jokerit istui illan aikana suhteellisen paljon jäähypenkillä, mutta alivoima piti pintansa hyvin. Avauserän lopussa ja toisen alussa vieraat pelasivat vajaan minuutin kahden miehen alivoimaa, mutta Helenius koppasi muutamat laukaukset varmasti hoteisiinsa.

Toisessa erässä nähtiin kahden minuutin sisään kolme maalia, kun pelissä mentiin päästä toiseen. TPS-valmentaja Kai Suikkasen tyylille uskollisesti joukkue pyrki korkeaan pelitempoon ja onnistuikin tasoituksessa viiden minuutin pelin jälkeen, kun Radek Smolenak laukoi onnistuneen karvauksen jälkeen 1-1-maalin.

Jokerit kuittasi perään, kun kokoonpanossa debytoineet Juhamatti Aaltonen ja Atte Ohtamaa petasivat paikan Niklas Hagmanille. Aaltosen kaunis lättysyöttö löysi Hagmanin keskisektorista ja kokenut hyökkääjä laukoi armotta Jokerit jälleen johtoon, vain vajaa minuutti TPS-tasoituksesta.

Kotijoukkue ei jäänyt osumaa ihmettelemään, vaan kuittasi nopeasti takaisin. Puolustaja Steve Seigo laukoi siniviivalta maskin läpi 2-2-osuman, jälleen alle minuutti edellisestä maalista.

Seuraavaa maalia saatiin odottaa erän loppupuolelle, kun Jokerit aiheutti TPS:llä vaikeuksia terävällä vastaiskulla. Steve Moses karkasi läpiajoon ja hänet kaadettiin. Rangaistuslaukauksen Moses lirutti harhautusten jälkeen Teemu Lassilan alta maaliin. Osuma oli amerikkalaiselle kolmas kahdessa treenipelissä.

Kolmannen erän alku oli Jokereille jälleen haastava. TPS painoi päälle ja myös tulosta syntyi. Nuori Otto Karvinen laukoi suoraan aloitusvoiton jälkeen kiekon tarkasti rautojen kautta verkkoon. Peli oli 3-3, kun vain kolmisen minuuttia erää oli ehditty pelata.

Kenties Jokereiden kokemus toi vieraille kuitenkin voiton Turussa. Heti turkulaisten tasoituksen jälkeen iski Hagman toistamiseen illan aikana. Hän porhalsi keskialueen yli ja epäonnekkaasti kaatunut TPS-puolustaja edesauttoi etenemistä. Matala laukaus yllätti lopulta Lassilan ja illan voittomaali oli syntynyt.

Neljännen maalin jälkeen Jokereilla ei suurta hätää ollut. Debyyttinsä tehnyt Severi Sillanpää laukoi kerran tolppaan ja oli lähimpänä osumaa ennen viimeisiä minuutteja. Pelin sinetöi lopulta Niko Kapanen, joka viimeisteli loppulukemat tyhjään verkkoon.

Jokerit jatkaa harjoituspelejä perjantaina ja lauantaina Hämeenlinnassa, jossa Kultakeskus-turnauksessa vastassa ovat Jugra Hanti-Mansijsk ja HPK.

TPS – Jokerit 3-5 (0-1, 2-2, 1-2)
8.36 Linus Omark (Kurtis McLean, Johan Harju) 0-1
25.39 Radek Smolenak (Ryan Lasch) 1-1
26.37 Niklas Hagman (Juhamatti Aaltonen, Atte Ohtamaa) 1-2
27.32 Steven Seigo (Lauri Tukonen, Ilkka Pikkarainen)
35.14 Steve Moses rl. 2-3
42.50 Otto Karvinen (Rasmus Kulmala, Teemu Lämsä) 3-3
43.42 Hagman (Jere Karalahti) 3-4
59.11. Niko Kapanen (Semir Ben-Amor, Ville Lajunen)

Maalivahtien torjunnat:
Teemu Lassila T 4+11+6=21
Riku Helenius J 7+13+8=28

Rangaistukset: TPS 4x2min, Jokerit 4x2min

Tuomarit: Antti Boman, Aleksi Rantala (Joona Elonen, Juha Suoraniemi)

Yleisöä: 5085

Key Official Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2018/2019