Hagman hyökkäykseen, Todd puolustukseen

Jokerit on tehnyt kahden vuoden sopimukset hyökkääjä Niklas Hagmanin ja puolustaja Daine Toddin kanssa.

Hagman, 34, pelasi kuluneella kaudella niin Ässissä kuin Sveitsin liigan Fribourgissa. Porilaisseurassa laitahyökkääjä teki 44 runkosarjaottelussa 21 maalia ja yhteensä 38 tehopistettä. Helmikuussa Hagman siirtyi Fribourgiin, jossa teki runkosarjassa neljässä pelissä tehot 1+4=5 ja pudotuspeleissä kymmenessä kamppailussa pisteet 3+3=6. Fribourgissa kausi päättyi välieriin.

Valtaosan urastaan Hagman on pelannut NHL:ssä, jossa hän on tahkonnut 770 runkosarja- ja 30 pudotuspeliottelua tehoin 147+154=301 ja 4+3=7. NHL:ssä laitahyökkääjä on edustanut Floridaa, Dallasia, Torontoa, Calgarya ja Anaheimia. Kaudella 2012-13 hän pelasi KHL-seura Lokomotiv Jaroslavlissa.

Hagman on pelannut urallaan kolmesti olympialaisissa ja viidesti MM-kisoissa. Hän on saavuttanut olympiahopeaa 2006 ja -pronssia 2010, maailmancupin kakkostilan 2004 ja nuorten MM-kultaa 1998. Yhteensä hyökkääjä on pelannut 117 A-maaottelua, joissa on syntynyt 31+18=49 tehopistettä.

-Hagmanilla on valtavasti kokemusta kansainvälisistä kaukaloista ja maailman kovimmista liigoista. On tärkeää, että ryhmästämme löytyy myös tämänkaltaisia pelaajia, kun siirrymme uuteen sarjaan. Pelillisesti hän tuo joukkueeseemme maalintekotaitoa, luisteluvoimaa ja monipuolisuutta, sanoo Jokereiden GM Jari Kurri.

Kanadalainen Todd, 27, siirtyy Jokereihin AHL-seura Portland Piratesin riveistä. Hän oli kuluneella kaudella joukkueensa pistepörssin seitsemäs. Myös hyökkääjänä urallaan pelannut Todd tehtaili 54 ottelussa 4+28=32 pistettä.

Puolustaja on esiintynyt aiemmin urallaan niin Kanadan junioriliiga WHL:ssä, jossa toimi kahdella kaudella Medicine Hat Tigersin kapteenina, sekä Kanadan yliopistosarjassa. Toddin tie ammattilaiseksi on ollut poikkeuksellinen, sillä hän teki debyyttinsä AHL:ssä vasta kaudella 2012-13.

-Näemme Toddissa paljon potentiaalia. Hän on hyvin liikkuva, oikealta puolelta laukova, kiekollisesti lahjakas puolustaja. Teknisten ominaisuuksien lisäksi hän on kaukalossa kova taistelija, Kurri kertoo.