Gunderson: Joukkuelähtöisyys tärkeintä

Ryan Gunderson kertoo ensimmäisessä haastattelussaan jokeripelaajana syitä siirrolle helsinkiläisseuraan. KHL oli vain yksi osatekijä siirrossa.

Gunderson pelasi neljä vuotta Ruotsissa ja sitä ennen kotimaassaan Yhdysvalloissa niin yliopistokiekkoa kuin AHL:ssä. 28-vuotiaalle puolustajalle kokonaisuus oli merkittävässä roolissa, kun hän mietti uuden seuran valintaa.

-Minulle tärkeintä oli, että tänne haluttiin joukkuelähtöisiä pelaajia. Sellaisia kavereita, jotka pelaavat toisilleen. Tämä on itselleni tärkeää ja ajatus jäi takaraivooni. Päätös oli helppo, Gunderson kertoi.

Ruotsin liigassa hän on ollut Brynäsin paidassa kolmella viime kaudella puolustajien pistepörssissä kahdesti ykkönen ja kerran kakkonen. Kulunut kausi päättyi muutama peli ennen runkosarjan päätöstä loukkaantumiseen, mutta silti Gunderson oli koko sarjan pistepörssin kahdeksas.

Neljän Ruotsin-vuoden jälkeen oli hyvä hetki myös pelillisesti hakea uutta haastetta.

-Oma tavoitteeni on aina ollut pelata niin korkealla tasolla kuin pystyn. KHL:n tultua mukaan kuvioihin halusin päästä sarjaan pelaamaan. Kun Jokerit oli menossa sinne, tästä tuli minulle täydellinen tilanne, puolustaja taustoitti.

Gundersonin vahvuudet ovat ehdottomasti kiekollisessa pelissä. Hän osaa avata peliä hyvin, löytää vapaita pelaajia ylivoimalla, toimittaa kiekkoa maalille ja olla siten vaarallinen pelaaja vastustajalle. Itse hän on tyytyväinen myös kokonaisvaltaiseen kehitykseensä.

-Ruotsissa olen ottanut isompaa roolia ja pelannut enemmän kuin aloittaessani. Puolustuspelaamiseni on parantunut ja olen kokonaisuutena tullut vahvemmaksi, hän valotti.

Katso ylempää Gundersonin koko haastattelu, jossa puolustaja kertoo muun muassa ensimmäisestä kohtaamisestaan Jokereiden logon kanssa.