GM:n yhteenveto: "Kaikista pitää saada enemmän irti"

General Manager Jari Kurri vetää joukkueen kautta yhteen ja suuntaa katseet tulevaan. Runkosarjassa trendi oli laskeva, eikä kurssia saatu käännettyä pudotuspeleissä. Kevään kovimmissa koitoksissa kaikkien panos pitää olla tulevaisuudessa parempi.

Kausi päättyi pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle. Tällä viikolla olette pitäneet palavereita pelaajien kanssa. Mikä oli viesti, jonka halusitte heille välittää?
Selkeä viesti oli, että sekä yksilöinä että joukkueena meidän pitää pystyä parempaan kauden tärkeimmissä peleissä. Mahdollisuudet menestykseen olivat olemassa, mutta voittaminen edellyttää, että saamme jokaisesta enemmän irti.

Emme pelanneet kovin hyvin pudotuspelejä edeltäneen ajan. Runkosarjan kahden viimeisen kuukauden ohjelma oli haastava, koska matkustimme paljon ja reissut olivat pitkiä. Silti meidän pitää löytää ne keinot, joilla suoritustasomme pysyy riittävän korkeana. Pudotuspeleissä on nappia painamalla vaikea saada parasta irti, jos edelliset viikot ovat olleet heikkoja.

Yksi esimerkki oli ylivoimapelimme, joka oli runkosarjassa ajoittain todella hyvää, mutta loppukauden kovissa paikoissa emme saaneet tehoja irti. On selvää, että ilman hyvää erikoistilannepelaamista on mahdotonta menestyä keväällä.

Pelaajat ottivat itsekin näitä asioita esiin ja olivat pettyneitä, etteivät kyenneet parhaimpaansa. Kaikilla täällä jatkavilla pelaajilla on kova halu näyttää, että he pystyvät parempaan.

Joukkue teki KHL:ssä toiseksi eniten maaleja runkosarjassa. Miten nämä tehot saadaan myös pudotuspeleihin?
Meillä oli playoffseissa paljon samantyylisiä pelejä kuin runkosarjassa: lauoimme vastustajaa enemmän ja voitimme maalipaikat. On ymmärrettävä, että pudotuspeleissä maalinteko vaatii jokaiselta enemmän jämäkkyyttä ja tahtoa, sitä viimeistä rutistusta. Kun homma menee vaikeaksi, tuska kasvaa helposti ja lumipalloa on vaikea pysäyttää.

Kauden alussa teimme paljon maaleja, mutta loppua kohden se oli meille vaikeampaa. Menestyvät joukkueet pystyvät kehittämään peliään kauden mittaan ja vielä pudotuspeleissäkin. Suuria heilahteluja ei voi tulla. KHL on niin kova sarja, jossa on monta laatujoukkuetta taistelemassa mestaruudesta, että vaatimustason pitää olla koko ajan korkealla.

Mitkä positiiviset asiat halutaan viedä tältä kaudelta seuraavalle?
Saimme runkosarjassa tehoja laajalta rintamalta, mikä oli yksi tavoitteistamme ennen kauden alkua. Siihen ja että teimme toiseksi eniten maaleja koko sarjassa voimme olla tyytyväisiä ja sen varaan on hyvä alkaa rakentaa tulevaa.

Moni pelaaja pelasi uransa parhaan runkosarjan ja he ovat myös jatkamassa täällä. Esimeriksi Brian O’Neill, joka oli koko sarjan pistepörssin viides, ja Alex Grant, joka oli pakkien pörssin kolmas.

Saimme paljon positiivista palautetta faneilta siitä viihdyttävästä tyylistä, jolla pelasimme. Haluamme jatkaa siitä ensi kaudella ja ylläpitää tehokkuuden pitkälle talveen ja kevääseen. Kokonaisuudessa on paljon hyvää, jonka varaan rakentaa uutta.

Mitä tässä vaiheessa voi sanoa ensi kauden joukkueesta?
Meillä on todella hyvä runko olemassa, sillä moni pelaaja jatkaa täällä. Totta kai myös muutoksia tulee, kuten tapana on. Prosessi on käynnissä ja etenee aikataulussa. Kevään aikana tiedotamme uusista sopimuksista.

Mediassa on ollut puhetta suomalaispelaajien määrästä Jokereiden KHL-joukkueessa. Miten kommentoit tätä keskustelua?
Jokerit lähtee aina hakemaan uusia pelaajia sillä ajatuksella, että he ovat suomalaisia. Se on aina lähtökohtamme. Löytyykö tietylle paikalle mitat täyttävä suomalainen pelaaja, onkin sitten toinen tarina.

KHL:ssä pelasi tällä kaudella 45 suomalaispelaajaa ja monia huippuja myös Ruotsissa ja Sveitsissä. Siinä joukossa on nimiä, joista olemme olleet kiinnostuneita, mutta moni asia vaikuttaa siihen, missä pelaaja jatkaa uraansa.

Pelaamme KHL:ssä, jossa kilpailu on äärimmäisen kovaa ja ykköstavoitteemme on menestyminen kaukalossa. Haluamme olla kärkijoukkue tässä sarjassa ja etsimme parhaita mahdollisia pelaajia. Tämä pätee mihin tahansa ammattilaisliigan joukkueeseen, emmekä ole poikkeus.

Ensi kauden tilanteemme näyttää joka tapauksessa hyvältä. Jokerit koetaan erinomaisena paikkana kehittyä ja menestyä. Tällä hetkellä näyttää myös siltä, että ensi kaudella joukkueessamme on enemmän suomalaisia. 

Mikä on viestisi Jokereiden kannattajille kauden päätyttyä ja seuran suunnatessa kohti tulevaa?
Haluan kiittää niin kannattajiamme kuin yhteistyökumppaneitamme saamastamme tuesta! Erityisesti haluan mainita Eteläpäädyn, jossa fanit olivat hienosti paikalla tällä kaudella ja loivat loistavan tunnelman Hartwall Arenalle. Olemme huomanneet päädyn kasvun ja se lämmittää niin seurajohdon kuin pelaajienkin mieltä. Yhdessä olemme varmasti ensi kaudella jälleen vahvempia!

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2019/2020