Fysiikkavalmennus ja huolto

Jokereissa fysiikkavalmennuksesta ja kuntoutuksesta vastaavat Hero Mali ja Kai Turkulainen. Hierojana työskentelee Niko Toivonen. Varustepäällikkö Esa Maunula vastaa varustetilauksista sekä huoltajien Antti Nuortilan ja Tuukka Hurskaisen kanssa huollosta. Joukkueen lääkäreinä työskentelevät Peter Åström, Mathias Bäck ja Aleksi Kallioniemi. Logistiikkajohtaja on Vesa Vilkkula.

Fysiikkavalmentaja ja fysioterapeutti: Hero Mali s. 17.5.1975, Forssa

Hero liittyi Jokereiden KHL-joukkueen johtoryhmään kaudella 2017-18 fysiikkavalmentajana ja fysioterapeuttina. Hänellä on pitkä kokemus suomalaisen jääkiekkoilun huipulla.

Ennen jokeripestiään Hero työskenteli Porin Ässien SM-liigajoukkueessa vuodesta 2008 lähtien fysioterapeutin ja fysiikkavalmentajan rooleissa. Hän on ollut mukana myös alle 20-vuotiaiden maajoukkueessa kolmella kaudella sekä Leijonissa kaudella 2016-17. Lisäksi Hero on useina kesinä vetänyt treenejä Dallas Starsin NHL-joukkueen pelaajille. Ennen Ässiä hän toimi fysioterapeuttina jääpalloseura Narukerässä.

Varustepäällikkö: Esa Maunula s. 28.6.1964, Espoo

Esa työskenteli Jokereissa ensimmäisen kerran A-nuorten huoltajana kaudella 1990-91. Hän palasi seuraan kaudeksi 2010-11 pitkän tauon jälkeen työskenneltyään nuorten maajoukkueissa toistakymmentä vuotta. Vyöllä on muun muassa 18-vuotiaiden MM-hopeaa ja -pronssia sekä neljät 20-vuotiaiden MM-kilpailut.

Muun muassa amerikkalaisen jalkapallon Vaahteraliigassa aikoinaan pelannut Esa vastaa Jokereissa liigajoukkueen ja A-nuorten varusteiden sisäänostoista, varustehuollosta sekä esimerkiksi liigan pukukopin siisteydestä. B-nuoriin päättyneellä omalla jääkiekkourallaan Esa pelasi muutaman vuoden myös Jokereissa.

Huoltaja: Antti Nuortila s. 4.7.1980, Nurmijärvi

Antti saapui työharjoittelun kautta liigajoukkueen remmiin hierojakoulusta kaudella 2003-04. Työnkuvaan kuuluivat hierojan ja huoltajan työt, jotka painottuivat jo tuolloin vahvasti jälkimmäisen tehtäviin. Täysipäiväisesti Antti on työskennellyt edustusjoukkueen palveluksessa kaudesta 2008-09.

Urheilua laidasta laitaan harrastavan Antin työ Jokereissa on suurilta osin yhteispeliä Esan kanssa. Huoltajana hän huolehtii vielä vahvemmin käytännön asioista, kuten luistinten teroituksesta ja varusteiden korjaamisesta, kun Esa keskittyy enemmän hallintopuoleen.

Hieroja: Niko Toivonen s. 14.2.1978, Helsinki

Nikolla kausi 2017-18 on jo 18:s Jokereiden hierojana. Hän saapui seuraan hierojakoulun jälkeen vuonna 2000 ja peri vetäytyneen Jarmo ”Piren” Koiviston pestin liigajoukkueessa. Nikon tehtäviin kuuluu myös huollon auttaminen päivittäisessä toiminnassa. Omien sanojensa mukaan hän on mukana vähän kaikessa paitsi luistinten teroituksessa.

Nikolla on taustalla myös oma pelaajaura. Hän pelasi B-nuoriin asti HIFK:ssa ja siirtyi A-juniorina Kiekko-Vantaan riveihin, jossa pelasi kolme kautta ennen hierojakoulun aloittamista. Myös kansainvälistä kokemusta löytyy, sillä Niko on pelannut yhden kauden juniorikiekkoa Torontossa.

Fysioterapeutti: Kai Turkulainen s. 27.5.1968, Parikkala

Kai aloitti Jokereissa työharjoittelussa jo 1990-luvun alussa joukkueen leirillä Vierumäellä ja on ollut urheiluhierojan koulutuksen saatuaan seuran palveluksessa tavalla tai toisella. Hän valmistui 90-luvun lopulla fysioterapeutiksi ja on ollut myös A-maajoukkueen palveluksessa vuosina 2000-03.

Kailla on jokeritaustaa myös lapsuusvuosilta, sillä hän pelasi muutaman vuoden Kontulan Jokereissa ennen siirtymistä Karhu-Kissoihin. Pelaamisen hän lopetti A-juniori-ikäisenä ja opiskeli urheiluhierojan ammattiin.

Huoltaja: Tuukka Hurskainen s. 10.3.1989, Kitee

Tuukka työskentelee huoltajana sekä Jokereiden A-nuorissa että edustusjoukkueessa. Hän liittyi jokeriperheeseen SM-ikäluokkien leirillä Kiteellä kesällä 2012, jonka jälkeen kipinä huoltajan töihin iski ja vei mennessään. Hän aloitti huoltajan työt Jokereissa keväällä 2013 ja toimi kaudella 2013-14 A-nuorten päätoimisena huoltajana.

Tuukka on harrastanut jääkiekkoa pienestä pitäen. B-juniori-iän jälkeen hän on edelleen jatkanut pelaaimsta erilaisissa harrastejoukkueissa. Tuukan tavoitteena on oppia joka päivä uutta huoltajan töistä.

Lääkäri: Peter Åström s. 17.9.1973, Helsinki

Peter on koulutukseltaan fysioterapeutti, lääketieteen lisensiaatti sekä ortopedian ja traumatologian erikoislääkäri. Hän tuli Jokereihin A-nuorten lääkäriksi 2000-luvun alkupuolella, jolloin joukkue pelasi ottelunsa vielä Pirkkolassa. Liigajoukkueeseen Peter siirtyi Jammun aisapariksi kaudella 2007-08. Kaudet 2012-14 hän toimi lääkärinä Bluesissa ennen paluutaan Jokereihin.

Peter työskentelee Jokereiden ohella myös amerikkalaisen jalkapallon parissa lajiliiton lääketieteellisessä valiokunnassa ja maajoukkueen lääkärinä. Hän harrasti lajia nuorempana myös itse. Nykyisin vapaa-aika täyttyy jälkikasvun kuskaamisesta harrastuksiin.

Lääkäri: Mathias Bäck s. 30.9.1980, Helsinki

Mathias hyppäsi kaudeksi 2015-16 Jokereiden KHL-joukkueen lääkäritiimiin toimittuaan kaksi edellistä kautta seuran A-nuorten lääkärinä. Mathias on koulutukseltaan ensihoitaja (amk) sekä lääketieteen lisensiaatti, joka on erikoistumassa ortopediaan ja traumatologiaan.

Mathias on työskennellyt urheilun parissa kisalääkärinä muun muassa motocrossissa ja rallissa sekä erilaisissa moottoriurheilun ratakilpailuissa. Nyt hän keskittyy urheilupuolella ainoastaan Jokereihin. Mathiaksen harrastuksiin kuuluvat golf sekä kuntosali.

Lääkäri: Aleksi Kallioniemi s. 2.1.1975, Espoo

Aleksi liittyi Jokereiden lääkäritiimiin kaudelle 2017-18. Hän toimii samaan aikaan Pohjola Sairaalassa liikuntalääketieteen erikoislääkärinä sekä urheilulääkärinä. Aleksi on toiminut vuodesta 2006 lähtien myös miesten koripallomaajoukkueen lääkärinä ja jatkaa tehtävässä edelleen.

Aleksilla on historiaa jääkiekkopuolella Espoo Bluesista, jossa hän työskenteli lääkärinä kausilla 2007-10. Harrastuksiin kuuluvat kiipeily, rullalautailu, laskettelu ja pyöräily.

Logistiikkajohtaja: Vesa Vilkkula s. 3.10.1963, Helsinki

Vesa aloitti Jokereissa keväällä 2014, kun seura valmistautui ensimmäiseen KHL-kauteensa. Samalla hän palasi Suomeen useamman ulkomailla vietetyn vuoden jälkeen.

Vesan työtehtäviin kuuluvat kaikki joukkueen matkustamiseen liittyvät asiat sekä vierasjoukkueiden vierailuihin liittyvät logistiset järjestelyt. Lisäksi hän on Jokereiden yhteyshenkilö KHL:n suuntaan sekä tuomaritoimintaa koskevissa asioissa että ottelutapahtumien turvallisuuden valvonnassa.

Nykyään Vesan harrastuksiin kuuluu mm. toimiston ja joukkueen johtoryhmän aamujäät. Muuten kaikki mahdollinen vapaa-aika kuluu mökillä.

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2018/2019