Friman: Lisää juonikkuutta ja pilkettä silmäkulmaan

Kiertue Venäjän Kaukoidässä alkoi yhdellä pisteellä torstaina Habarovskissa. Puolustaja Niklas Friman piti joukkueen suoritusta kelvollisena, mutta hyökkäyspäähän tarvitaan lisää oivaltavuutta tiiviiden puolustusten murtamiseen.

Habarovskissa pelattiin torstaina vähämaalinen ottelu, jossa molemmat joukkueet onnistuivat kertaalleen maalinteossa. Amur vei lisäpisteen nimiinsä voittomaalikilpailussa ja lähetti Jokerit tappion kera kohti Vladivostokia, jossa pelataan lauantaina.

-Lopputulos harmittaa. Lindy (Anders Lindbäck) oli aivan loistava maalilla ja vähän meiltä jäi puuttumaan hyökkäyspelistä, Friman mietti.

-Pelasimme ihan kurinalaisen matsin, eikä oltu kuin kahdesti alivoimalla. Tänään katsottiin vähän avaus- ja hyökkäysalueen pelaamista. Avaaminen oli ihan hyvää, mutta hyökkäysalueelta jäi jotain puuttumaan, minkä takia tulos sitten oli tuo, puolustaja jatkoi.

Habarovskissa peli alkoi klo 12.00 Suomen aikaa ja Vladivostokissa lauantaina jo klo 10.00. Sisäistä kelloa on siirretty parilla tunnilla taaksepäin, jotta valmistautuminen helpottuisi.

-Huomaa, että unirytmiä on vaihdettu, koska sisäinen kello on hiukan sekaisin. Huippupelaajan pitää kuitenkin saada hyvä suoritus aikaan, vaikka herätettäisiin keskellä yötä. Missään nimessä emme näiden syiden taakse mene, Friman painotti.

-Ei se (suoritus) jäänyt eilenkään valmistautumisesta kiinni, eikä jää huomennakaan.

Friman teki Jokereiden ainokaisen torstaina ja maali oli hänelle jo kauden viides. Ammattilaisuran maaliennätys on toissa kaudelta HPK:sta, jolloin verkko heilui runkosarjassa kuudesti. Friman ei pelaa Jokereissa ylivoimaa, mikä nostaa maalisaldon arvoa entisestään.

-Hyökkäyspeli tuottaa hyvin ja pakkeja käytetään viivassa. Sekin pitää muistaa, ettei varmaan yksikään veto olisi mennyt sisään, jos hyökkääjät eivät olisi tehneet hyvää maskia. Siinä voi aina puoli maalia merkata hyökkääjälle, joka on maalin edessä, Friman kehui.

-Oma itseluottamus on parantunut ja on löytänyt välejä laukauksille. Ykkösjuttu on saada veto maalille asti. Silloin voi jotain hyvää tapahtua, hän jatkoi.

Vladivostokissa ennakkoasetelmat ovat Jokereiden kannalta hyvin pitkälti samanlaiset kuin Habarovskissa. Kotijoukkue pyrkii pienessä kotikaukalossaan jälleen järkyttämään Jokereiden kenttätasapainoa ja pelikuria. Punakeltaisten suoritus lähtee tälläkin kertaa rakentumaan perusasioista.

-Valmistautuminen, kamppailupelaaminen ja vähän juonikkuutta ja pilkettä silmäkulmaan. Alkuun tarvitsee olla hereillä, koska aika monesti on vieraissa jouduttu heti takaa-ajajan rooliin. Pelataan tarpeeksi simppelisti, mutta yritetään löytää raikkautta hyökkäyspeliin, Friman luetteli.

Lauantain ottelu alkaa klo 10.00 Suomen aikaa. Suoraa lähetystä voit seurata discovery+-palvelun kautta.