Friman: Haluan nähdä missä on oma maksimi

Jokereiden puolustusta vahvistamaan saapuva Niklas Friman on edennyt urallaan määrätietoisesti työn kautta pisteeseen, jossa hän on toiminut Liiga-joukkueen kapteenina ja pelannut maajoukkueessa. Jokereissa hän haluaa mitata itseään uudella tasolla.

Friman voitti HPK:ssa mestaruuden vuosi sitten ja toimi viime kaudella joukkueen kapteenina. Turkulaisen kiekkokoulun kasvatti on kahden viime vuoden aikana noussut myös maajoukkuepelaajaksi ja saanut vyölleen pelejä Euro Hockey Tourilla. Analyyttinen ja tunnollinen urheilija on nyt uuden haasteen edessä.

-Viime vuodet ovat olleet oman pelin ja uran kannalta merkittäviä. Etenkin maajoukkuepelit ovat olleet itselleni tosi iso asia. On nähnyt, millaisia pelaajia löytyy KHL:stä ja muualta Euroopasta ja on päässyt mittaamaan itseään heitä vastaan, Friman kertoo.

-Olen tosi motivoitunut aloittamaan pelit Jokereissa. Haluan oikeasti nähdä, mikä oma maksimi on ja kuinka paljon pystyy ottamaan askelia eteenpäin. Uskon siihen, että pystyn niitä vielä ottamaan, hän painottaa.

Friman on isokokoinen 189-senttinen puolustaja, jolta löytyy voimaa varresta, mutta nykypäivän vaatimusten mukaisesti hän osaa puolustaa aktiivisesti myös jalalla ja mailalla. Näitä erikoisominaisuuksia hän haluaa tuoda myös Jokereihin kokonaisuutta unohtamatta.

-Kamppaileminen, aktiivinen peli sekä tietysti alivoimapelaaminen. Koen, että kaikkia ominaisuuksia on tarve jääkiekossa kehittää jatkuvasti, jotta pystyy myös sitä kautta tuomaan syvyyttä peliin, Friman miettii.

Kuuntele puolustajan haastattelu kokonaisuudessaan yltä. Aiheena jääkiekon lisäksi opiskelu, joka on Frimanille tärkeää vastapainoa pelaamiselle ja harjoittelulle.

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2020/2021