Five More Years!

Jokerit jatkaa KHL:ssa. Minulle se ei ole hyvä uutinen. Se on mahtava uutinen.

Olen todellakin nauttinut Jokerien KHL peleistä. Taitoa, vauhtia ja vaarallisia tilanteita on ollut nautinnollisen paljon. Iltoina, jolloin on tuntunut siltä, että raskaan työpäivän jälkeen ei millään jaksaisi raahautua hallille peliä katsomaan, on kuitenkin tullut lähdettyä. Eikä kertaakaan ole tarvinnut pettyä. Hävitytkin pelit ovat olleet kuitenkin kunnon matseja. Jokerit on aina taistellut, kunnes kello soi.

KHL:aan meno ja siellä jatkaminen on isompi asia, kuin pelit. Olen aina ihaillut edistystä, rohkeutta ja vastavirtaan ponnistelevia sankareita. On rohkeaa ylittää rajoja, siitä isot rispektit Jokereille ja sen johdolle, joka on näyttänyt, että karavaani kulkee vaikka koirat räksyttävät.

Tiedän, että kaikki eivät ole kanssani samaa mieltä KHL:n ihanuudesta. Ymmärrän heitä. Juuri tähän aikaan Facebook-seinä täyttyy liigafanien päivityksistä. Kuka hehkuttaa oranssia Hämeenlinnaa, kuka Jyväskylän hurrikaania. Erityisen iloinen olen erään TPS-fanin puolesta, joka vihdoinkin pääsi nauttimaan playoff-karkista. Harmi hänelle, että se loppui lyhyeen. Päivityksiä katsellessa minäkin koen nostalgian tuulahduksen pyyhkivän sisimmässäni. Liigan paikkakunnat kävivät tutuiksi ja moneen mukavaan ihmiseen tuli törmättyä. Menenköhän enää ikinä Penalty pubiin Raumalle?

Nostalgia on ihanaa, mutta kaikki se on menneessä – hyvää aikaa sekin, mutta ennen ei ollut paremmin kuin nyt. Tulevat viisi vuotta ovat KHL vuosia ja edessä on monta loistavaa hetkeä Arenalla. "Eteenpäin!" huusi Raipe maalin takaa (juu itse keksin, mutta olisi hän voinut sanoa noin). Nyt mennään eteenpäin ja ehkäpä se Gagarin malja on meidän jonain päivänä.

Jokerien pelaajauutisia odotellessa täytyy hehkuttaa Suomen naisten jääkiekkojoukkuetta. Voitto Kanadasta on upea juttu. Toivoa sopii, että menestyksen myötä naisjääkiekko pääsee kunnon nosteeseen. Tytöt katsovat taitavia jääkiekkoilijoita yhtä ihaillen, kuin lätkäurasta haaveilevat pojat. Suotakoon heille sama mahdollisuus toteuttaa unelmiaan kuin pojilla on. Haaveeni on, että Jokereissa nähtäisiin naisjoukkue. Ehkä silloin pääsisin jälleen Penalty pubiin!

Liiga kevääseen palatakseni. Jokerifani ei tietenkään voi sanoa tätä ääneen, mutta jos ette kerro kellekään niin paljastan karmean salaisuuden. Stadilaisena en voi toivoa muuta kuin, että naapurimme nordiksella toisi kannun kotiin. Ja olisihan se ihan vähän meidänkin mestaruutemme, valmentaahan joukkuetta ikijokeri Antti Stögö Törmänen.