Eteläpääty uudistuu: paikaton keskisektoriin

Jokerit ja seuran viralliset kannattajayhdistykset Eteläpääty ry ja Old Chiefs ry ovat yhdessä päättäneet uudistaa punakeltaista fanikatsomoa ennen tulevaa kautta. Eteläpäädyn paikaton katsomonosa siirtyy päädyn keskisektoriin.

Paikaton toimii jatkossa katsomoiden 103-104 keskimmäisillä paikoilla. Muutoksesta on puhuttu viime vuosina ja sitä on työstetty pidemmän aikaa. Seura aloittaa uuden ajan syksyllä KHL:ssä, joten ajankohta oli luonnollinen myös Eteläpäädyn uudistukselle.

-Paikattoman siirtäminen keskisektoriin mahdollistaa entistä paremmin Eteläpäädyn loistavan kannattajakulttuurin leviämiselle viereisiin katsomonosiin. Lisäksi muutos mahdollistaa useampien paikkojen myynnin, kertoo Jokereiden toimitusjohtaja Jukka Kohonen.

Myös Eteläpääty ry:n puheenjohtaja Kimmo Virtanen on tyytyväinen:

-Eteläpäädyn täysi potentiaali jäi saavuttamatta paikattoman sijaitessa sivusektorissa. Koko katsomon leveydelle välittyvä yhtenäinen tahti ja ohjeistus ovat kaiken perusta.

Tietyllä tapaa siirto on paluu juurille, sillä alun alkujaan päädyn kannustusta johdettiin keskisektorista. Muutos voidaan nähdä myös pienenä ravisteluna uuteen liigaan siirryttäessä.

-Vaikka viime kaudella saatiinkin nauttia erinomaisesta tunnelmasta lukuisilla vierasreissuilla, oli meininki kotipeleissä suuri pettymys. Paikattoman katsomon merkitys korostuu tällaisina hetkinä, jolloin lähdetään hakemaan uutta nousua. Viisi vuotta sitten tilanne oli huomattavasti heikompi. Silloin uusi sukupolvi otti homman haltuun ja vuosina 2011-13 tunnelma oli Arenan historian parasta.

Muutos aiheuttanee myös soraääniä, onhan osalla ollut oma henkilökohtainen paikkansa keskisektorissa jo yli kymmenen vuoden ajan.

-Kiintymys omaan paikkaan on ymmärrettävää. Uskon kuitenkin ihmisten käsittävän, että tämä muutos on tehty kokonaisuutta silmälläpitäen parhaan katsomotunnelman takaamiseksi. Ketään ei myöskään olla ajamassa pois, vaan kaikki jokerihenkiset äänenkäyttäjät ovat ehdottoman tervetulleita antamaan oman panoksensa kannustukseen, Virtanen sanoo.

Old Chiefs ry:n puheenjohtaja Pave Mähönen näkee muutoksen tarpeellisena ja luottaa, että myös OC:n jäsenet ovat valmiita kantamaan kortensa kekoon muutoksen tuomien toimenpiteiden toteuttamisessa.

-Katsomokulttuuria edistääksemme ja uuteen sarjaan siirtyessämme on tärkeää, että Jokereilla on yhtenäinen kannattajien oma katsomonosa. Eteläpäädyssä oli hyvä tässä vaiheessa tehdä uudistuksia ja siirtää paikaton keskelle, Mähönen sanoo.

-Uskon ja toivon, ettei tämä ole keneltäkään pois, vaan pikemminkin saamme entistä paremman tunnelman rakkaaseen päätyymme. Luotan, että meiltä varttuneemmilta kannattajilta löytyy ymmärrystä, ettemme estä fanikulttuurin jatkumista. On toki jokaisen oma päätös, jäädäkö nykyiselle paikalle tai siirtyä läheisiin numeroituihin katsomonosiin.

Jokerit on yhteydessä niihin kausikorttilaisiin, joiden kausikorttipaikat ovat sijainneet uuden paikattoman kohdalla. Kyseisillä henkilöillä on 12.-23.5. välisenä aikana etuoikeus vaihtaa kausikorttinsa haluamalleen vapaalle paikalle Eteläpäädyssä. Esimerkiksi ensi viikon tiistain (6.5.) Locker Room Salessa nämä kausikorttilaiset voivat varata itselleen uudet paikat.

Kausikortin hinta keskisektorissa (103-104) on 249 euroa kaudella 2014-15. Viereisten katsomonosien (102- ja 105-katsomot) kausikortit ovat hinnaltaan 299 euroa.

Muiden katsomonosien kausikorttimyynti alkaa myöhemmin toukokuussa ja siitä tiedotetaan erikseen. 

Jokereiden pelatessa ensi kaudella KHL:ssä kannattajien vierasmatkat vaativat entistä enemmän yhteistyötä seuran ja kannattajayhdistysten välillä. Jokerit on sitoutunut auttamaan Eteläpäätyä ja Old Chiefsiä, jotta jokerikannattajat pääsevät mahdollisimman hyvin paikan päälle myös vierasotteluihin.

Jokerit julkaisee kaikki tiedot kausikorteista, maksutavoista ja hinnoista toukokuun aikana. Pysy kuulolla!