Esittelyssä: Traktor

Jokerit kohtaa ensimmäisessä KHL:n vierasottelussaan Traktor Tsheljabinskin, jonka päävalmentajana häärii Karri Kivi.

Tsheljabinsk hengittää jääkiekkoa. Lauantain kotiavaus tälle kaudella on ollut loppuunmyytynä jo pitkään, joten 7500 intohimoista jääkiekonystävää saapuu illalla Traktor Arenaan huutamaan suosikkejaan kohti voittoa. Jokereilla on vastassaan laadukas joukkue ja yleisön tuen myötä myös se kuuluisa kuudes kenttäpelaaja.

Traktor on perustettu vuonna 1947 ja se on ollut mukana KHL:ssä koko sarjan olemassaolon ajan eli kuusi edeltävää kautta. Toissa keväänä joukkue eteni Petri Kontiolan johdolla finaaleihin, mutta hävisi Dynamo Moskovalle. Viime kausi oli vaikea, sillä Traktor jäi kokonaan pudotuspelien ulkopuolelle.

Kesän aikana muutoksia on tapahtunut paljon. Niistä suomalaisittain merkittävimmät ovat Kontiolan siirtyminen NHL:ään ja Karri Kiven nimittäminen päävalmentajaksi. Ässissä Liiga-mestaruuden ja alle 20-vuotiaiden maajoukkueessa MM-kultaa voittaneelta Kiveltä odotetaan seuran kurssin kääntämistä. Paperilla Traktor taistelee itäisessä konferenssissa pudotuspelipaikasta, mutta ei kuulu aivan terävimpään kärkeen.

Joukkueen maalia vartioinee lauantaina Vladislav Fokin, sillä ykkösmaalivahti Michael Garnett ei ole esiintynyt vielä yhdessäkään ottelussa. Puolustuksessa kokemusta edustavat etenkin Deron Quint ja Vitali Atjushov, jotka ovat olleet urillaan kovissa paikoissa. Hyökkäyksessä katseet kiinnittyvät viime kaudella vahvoja otteita Dinamo Riiassa esittäneeseen Kyle Wilsoniin, Valko-Venäjän maajoukkueesta ja NHL:stä tuttuun Andrei Kostitsiniin sekä tshekkiparivaljakkoon Jan Bulis - Martin Ruzicka. Myös seuran omat kasvatit Anton Glinkin ja Stanislav Tshistov pystyvät aiheuttamaan harmaita hiuksia vastustajien puolustuksille. Kaksi ensimmäistä ketjua ovat ehdottomasti äärivaarallisia pelipäälle sattuessaan.

Traktor on ehtinyt pelata jo neljä runkosarjaottelua, jotka kaikki vieraissa. Avauksessa tuli takkiin Neftehimikille, mutta sen jälkeen kaatuivat niin Severstal Tsherepovets kuin Torpedo Nizhni Novgorod. Keskiviikkona Moskovassa joukkueelta loppui bensa ja TsSKA voitti lukemin 2-0. Traktorin tehokkain pelaaja ensimmäisissä peleissä on ollut tehot 1+2 kasannut oma kasvatti Andrei Popov. Viidellä pisteellä Traktor on itäisessä konferenssissa kymmenentenä.

Seuraa heitä:

#2 Deron Quint (USA) - KHL:n pakkien pistepörssin 5:s viime kaudella. Oli finaaleihin edenneen Traktorin kärkipuolustaja toissa kaudella. 38-vuotiaana edelleen hyvä kiekollinen puolustaja ja ylivoimalla todella vaarallinen.

#18 Kyle Wilson (CAN) - Dinamo Riikan huippulöytö viime kaudelle. Sentteri teki 44 pistettä ja oli pistepörssin 8:s. Tullut paikkaamaan Petri Kontiolan jättämää aukkoa. Isot saappaat täytettävänä, mutta kova on kaverikin.

#15 Anton Glinkin - 25-vuotias lapsenkasvoinen laitahyökkääjä oli viime kaudella sisäisen pistepörssin 3:s. Traktorin erinomaisen juniorimyllyn kasvatti. Pelannut vain Traktorin organisaatiossa. Todella taitava, arvaamaton ja vain hieman päälle 170-senttinen.