Esittelyssä: Jugra

Jokerit kohtaa Kultakeskus-turnauksen avausottelussaan KHL-joukkue Jugra Hanti-Mansijskin. Itäisen konferenssin joukkueesta löytyy useita suomalaisille tuttuja nimiä niin kaukalon puolelta kuin vaihtopenkiltä ja toimistosta.

Kaudeksi 2010-11 KHL:ään liittynyt Jugra on selviytynyt kahdesti historiassaan sarjan pudotuspeleihin. Kaksi viime kautta ryhmä on kuitenkin jäänyt niiden ulkopuolelle. Viime kausi oli joukkueelle toistaiseksi heikoin KHL:ssä, sillä sijoitus itäisessä konferenssissa oli 11:s. Muutoksia onkin tehty kesän aikana runsaasti.

Päävalmentajaksi on tullut yli 800 NHL-ottelua pelannut ex-puolustaja Dmitri Jushkevitsh, joka työskenteli viime kaudella KHL:n välieriin edenneen Lokomotiv Jaroslavlin valmennustiimissä. Jushkevitsh muistetaan pelaajana myös kotoisesta Liigasta, sillä hän pelasi ennen lopettamistaan Kärpissä kaudella 2008-09. Peliurallaan Jushkevitsh voitti niin olympia- kuin MM-kultaa.

Joukkueen kokoamisesta vastaa toinen suomalaiselle jääkiekkoyleisölle tuttu nimi. Seuran General Managerina työskentelevä Andrei Potaitshuk esiintyi peliurallaan niin HPK:n, Ässien kuin Kärppienkin nutussa. Pienikokoinen taitohyökkääjä esiintyi Liigassa kaikkiaan kuuden kauden ajan. Peliuransa jälkeen hän on toiminut General Managerin tehtäviä ennen myös valmentajana.

Jugran joukkueesta löytyy kaksi suomalaispelaajaa. Kesken viime kauden Länsi-Siperian Hanti-Mansijskin kaupunkiin muuttanut puolustaja Ilari Melart jatkaa seurassa edelleen ja uutena nimenä ryhmään on liittynyt hyökkääjä Toni Rajala. Joukkueessa pelaavat myös Kärppiä viime kaudella edustanut keskushyökkääjä Ben Maxwell, oululaisseurassa 2009-10 kaudella pelannut hyökkääjä Lukas Kaspar sekä Lukossa NHL:n työsulkukaudella 2012-13 esiintynyt tanskalaispakki Philip Larsen.

Jugra on ehtinyt leireillä Suomessa tämän viikon. Tiistaina joukkue kohtasi Tampereella Ilveksen ja voitti tasaisen ottelun 4-3.

Jugran kokoonpano perjantaina:

98 Nikita Filatov - 11 Ben Maxwell - 91 Igor Bortnikov
97 Nikita Gusev - 51 Danil Romantsev - 66 Toni Rajala
82 Sergei Lesnuhin - 35 Ivan Jatsenko - 9 Kiril Kniazev
8 Aleksandr Delnov - 47 Nikita Totshitski - 88 Andrei Tshibisov
21 Ilja Nikolajev

23 Artjom Ternavski - 3 Philip Larsen
41 Ilari Melart - 24 Denis Sokolov
57 Mihail Mamkin - 7 Aleksei Pepeljajev
44 Kirill Djakov

30 Mihail Birjukov (1 Stepan Gorjatshevskih)

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2018/2019