Erosella juhlapeli, Niemi torjuntavuorossa

Antti Niemi saa torjuntavuoron perjantai-illan jännitysnäytelmässä Torpedoa vastaan. Alex Grant palaa kokoonpanoon yhden ottelun huilin jälkeen.

Niemelle ottelu on kauden kolmas, kun maalivahdit ovat jakaneet vastuun ensimmäisissä peleissä. Janis Kalnins torjui niin lauantaina Dinamo Riikaa kuin keskiviikkona Severstaliakin vastaan.

Grant oli lepovuorossa keskiviikkona, mutta palaa nyt riviin, kun Jokerit lähtee otteluun kahdeksalla puolustajalla. Edellisessä ottelussa 13. hyökkääjänä ollut Konsta Hirvonen siirtyy nelosen keskelle. Näin ollen Mika Niemi ja Matias Myttynen jatkavat terveinä kokoonpanon ulkopuolella. Loukkaantumisten vuoksi vieraskiertueen jättävät väliin Brian O’Neill ja Veli-Matti Savinainen.

Teemu Eroselle illan ottelu on sadas runkosarjaottelu KHL:ssä. Aiemmin Neftehimikiä ja Vitjazia sarjassa edustanut puolustaja on 99 kamppailussa kasannut tehot 13+32=45. Tämän kauden hän on jokeripaidassa aloittanut pistein 1+1=2 neljässä pelissä.

Jokerit on voittanut kaksi edellistä kamppailuaan, kun Dinamo kaatui kotona 7-2 ja Severstal vieraissa 4-1. Nicklas Jensen on ollut iskussa, sillä tanskalainen on täräyttänyt kahteen peliin neljä osumaa. Hän on tehoin 4+1=5 Jokereiden paras pistemies ja KHL:n tasaisen pörssin kärkikymmenikössä.

Torpedo on aloittanut kautensa kahdella voitolla viidestä pelistä. Tappiot ovat tulleet Dinamo Riikaa, Dynamo Moskovaa ja Avangardia vastaan. Voitot taas ovat hellinneet Lokomotivista ja viimeksi TsSKA Moskovasta keskiviikon kotiavauksessa. Tuo ottelu eteni jatkoajalle, jossa ratkaisun iski Stanislav Botsharov.

Torpedo siirtyi täksi kaudeksi takaisin läntiseen konferenssiin, kun Slovan Bratislava jäi pois sarjasta. Joukkuetta valmentaa viime vuoden tapaan ex-jokerihyökkääjä David Nemirovsky, joka luotsasi ryhmänsä pudotuspeleihin idässä. Torpedon riveissä nähdään myös kaukalon puolella yksi ex-jokeri, kun Chay Genoway liittyi joukkueeseen täksi kaudeksi.

Jokereiden ja Torpedon väliset ottelut ovat olleet etenkin Nizhni Novgorodissa maalirikkaita, sillä viidessä runkosarjakohtaamisessa osumia on mätetty peräti 35. Viime kaudella Jokerit haki vierasvoiton 5-4 jatkoajalla O’Neillin maalilla. Kaikkiaan runkosarjan pelit ovat voitoin 8-2 helsinkiläisille.

Tämän illan ottelu alkaa klo 19.00. Suoraa lähetystä voit seurata Viasatin ja Viaplayn kautta.

Jokereiden kokoonpano:

25 Henrik Haapala – 27 Petri Kontiola – 71 Nicklas Jensen
6 Jesse Joensuu – 37 John Norman – 11 Steve Moses
48 Henri Ikonen – 93 Peter Regin (C) – 9 Ahti Oksanen
41 Antti Pihlström – 26 Konsta Hirvonen – 12 Marko Anttila (A)

44 Mikko Lehtonen – 18 Sami Lepistö (A)
42 Teemu Eronen – 51 Alex Grant
4 Tommi Kivistö – 7 Oliver Lauridsen
50 Viktor Lööv – 77 Eemeli Räsänen

31 Antti Niemi (98 Janis Kalnins)

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2020/2021