Erikoistilanteissa yskähtelyä – ”Peli oli ihan otettavissa”

Jokerit koki 2-5-tappion Severstal Tsherepovetsin vieraana sunnuntaina. Tasainen kamppailu ratkesi helsinkiläisten vaisuun erikoistilannepelaamiseen.

Severstal Tsherepovets - Jokerit 5-2 (1-1, 1-1, 3-0) (Tilastot KHL.ru)

Jokerit oli voitossakin kiinni Tsherepovetsissa, mutta erikoistilannepelaaminen ei ollut sunnuntaina riittävällä tasolla. Severstal teki kaksi osumaa ylivoimalla ja yhden alivoimallakin. Jokerit ei sen sijaan onnistunut omissa ylivoimissaan.

-Aloitettiin ihan hyvin ja oltiin jo johdossakin, mutta jos erikoistilannepelin häviää 3-0, niin vaikeaa on voittaa, päävalmentaja Lauri Marjamäki kiteytti.

-Voitto oli omissa hyppysissä, mutta keskittyminen vähän herpaantui. Otettiin vähän tyhmä joukkuerangaistus ja vastustaja rokotti siitä. Pelattiin voitosta, vaikkei kymmeneen päivään oltu joukkueen kesken treenattu, Veli-Matti Savinainen pureskeli.

Savinainen ja Brian O’Neill olivat Jokereiden maalintekijät ottelussa. Jokerit urakoi kymmenellä hyökkääjällä ja Peter Regin kellotti eniten peliaikaa kenttäpelaajista. Hänen lukemansa nousi 23 minuuttiin ja 26 sekuntiin.

Päävalmentaja ei halunnut mennä pitkän pelitauon taakse. Jokerit ei pystynyt harjoittelemaan joukkueena kymmeneen päivään ja tuli kahden yhteistreenin kautta kamppailuun. Severstalilla pelituntuma oli luonnollisesti parempi.

-Ei meillä ole mitää tekosyitä. Olemme levänneet hyvin, pelaajat ovat ammattilaisia ja harjoitelleet yksinään. Lauantaina treenasimme yhdessä ja tänään käytiin vielä lyhyesti aamulla jäällä, Marjamäki totesi.

-Peli oli ihan otettavissa. Pitää pelata paremmin, hän painotti.

Jokerit jatkaa pelejä tiistaina Sotshissa. Ottelu alkaa klo 18.30 Suomen aikaa.