Erikoistilanteissa voiton avaimet - "Se varmaan ratkaisi"

Jokerit otti viidennen peräkkäisen voittonsa ja kasvatti pisteputkensa 14 peliin, kun Severstal kaatui perjantaina Tallinnassa. Erikoistilanteet olivat ottelun ratkaisu.

Jokerit – Severstal Tsherepovets 4-1 (1-0, 2-1, 1-0) (Tilastot KHL.ru)

Sisukas Severstal tarjosi helsinkiläisille kovan vastuksen, mutta tehokkuudessa oli iso ero joukkueiden välillä. Myös huolellisuus tärkeillä hetkillä näkyi helsinkiläisten eduksi. Tästä ensimmäinen näyte saatiin avauserässä, kun Jokerit meni alivoimalla 1-0-johtoon. Kokoonpanoon palannut Veli-Matti Savinainen viimeisteli 1-0-osuman Brian O’Neillin syötöstä.

-Ei ole ihme, että vastustaja oli voittanut viidestä edellisestä pelistään neljä. Heillä on erittäin luistelu- ja kamppailuvoimainen joukkue. Olimme potkun perässä koko ensimmäisen erän ja onnekkaasti pääsimme johtoon, päävalmentaja Lauri Marjamäki sanoi.

-Sen jälkeen paransimme, mikä on hyvän joukkueen merkki. Yleensä jos erikoistilanteet voittaa, niin voittaa myös pelin. Teimme yhden alivoimalla ja kaksi ylivoimalla. Se varmaan ratkaisi tänään. Täysin kentällisin pelaamiseen jäi parannettavaa, hän jatkoi.

Janis Kalnins torjui illan aikana 26 kertaa ja joutui etenkin ensimmäisessä ja toisessa erässä välillä vaikeisiinkin paikkoihin. Latvialainen selvitti haasteet ja antoi jälleen kerran joukkueelle mahdollisuuden voittaa. Severstalin ei onnistunut ohittaa Kalnins kuin kerran.

Jokerit jyräytti illan ensimmäisen ylivoimamaalinsa toisessa erässä, kun Mikko Lehtoenn sivalsi kauden 13. maalinsa. Ennen erätaukoa John Norman viimeisteli irtokiekosta 3-1-maalin ja punakeltaiset pääsivät hyvässä kontrollissa päätöserään.

Severstalin puristus ei enää viimeisellä 20-minuuttisella riittänyt. Jokerit sinetöi voittonsa kauniilla ylivoimakuviolla, jonka päätti Henrik Haapala. Petri Kontiola ja Nicklas Jensen nappasivat osumaan illan toiset syöttöpisteensä. Jensen on nyt tehnyt tämän viikon kolmessa ottelussa järisyttävät tehot 5+2=7.

Jokerit nousi voiton myötä kolmanneksi läntisessä konferenssissa ohi SKA Pietarin, jolla on saman verran pisteitä, mutta vähemmän voittoja varsinaisella peliajalla. Tallinnassa pelataan heti lauantaina klo 15.00, kun Severstal tulee vastaan tuplapelin toisessa osassa.

-18 tuntia, kun pelataan uudestaan, joten yksilötason valmistautuminen korostuu. Kova peli on tulossa huomennakin, Marjamäki totesi.

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2019/2020