Epätasaisuus vaivaa – ”Pitää löytää korjauskeinot”

Jokerit nousi kolmannessa erässä tasoihin tiistain kotiottelussa Barys Nur-Sultania vastaan ja pelasi vahvasti, mutta viimeisten minuuttien virheet käänsivät pelin uudelleen vieraille. Kamppailun jälkeen joukkueen epätasaisest otteet nousivat tapetille.

Jokerit – Barys Nur-Sultan 1-4 (0-1, 0-0, 1-3) (Tilastot KHL.ru)

Barys meni avauserän lopussa johtoon alivoimalla. Jokereiden tekeminen ei ollut ensimmäisen 20-minuuttisen aikana riittävällä tasolla muutenkaan. 

-Tuntui, että luistellaan ihan hyvin, mutta ajatus oli hukassa. Aika paljon tuli harhasyöttöjä, jollaisesta tuli myös vastustajan johtomaali, päävalmentaja Lauri Marjamäki harmitteli.

Toisessa erässä Jokerit alkoi saada paremmin pelistä kiinni ja tasoitusmaali syntyi kolmannen erän alkajaisiksi. Alex Grant laukoi kauden viidennen osumansa ja antoi joukkueelle tärkeän sysäyksen. Seuraavat minuutit mentiinkin isäntien komennossa, mutta johtomaalia ei nähty.

Erän puolivälin jälkeen Jokerit pelasi jälleen lepsusti ja Barys kuittasi johdon takaisin. Kaksi viimeistä osumaa nähtiin ylivoimalla, kun kotijoukkue joutui jäähyvaikeuksiin. 

-Parannettiin kakkoserään ja kolmannessa tehtiin tasoitusmaali. Piti kääntää peli meille, mutta annettiinkin se pois. Lopussa jäähyiltiin ja silloin on kiriä aika vaikea saada aikaiseksi. Vastustaja oli terävämpi ja teki maalit, kun piti eli silloin kun peliä ratkottiin, Marjamäki sanoi.

Tiistai-illan suoritusta ei helpottanut Peter Reginin pahalta näyttänyt loukkaantuminen, jonka vuoksi tanskalainen joutui jättämään kaukalon jo avauserässä eikä enää palannut peliin.

-Huono tilanne. Hän on tällä hetkellä sairaalassa, Marjamäki kertoi.

Jokerit on hävinnyt kahdeksasta viime pelistään viisi. Vire on ollut ailahteleva ja korjausliikettä tarvitaan, sillä sijat 5-9 ovat kuuden pisteen sijalla toisistaan. Jokerit on lännessä tällä hetkellä kuudentena.

-Olemme hieman ehkä henkisestikin väsyneitä, mutta nämä ovat vain tekosyitä ja selityksiä. Emme ole parhaassa iskussa, mutta pääsemme siihen varmasti. Pitää miettiä, miten henkistä energiaa saadaan lisää, Marjamäki totesi.

-Se (tasaisuuden puuttuminen) meidän pitää korjata. On tietysti vaikea pelata parasta kiekkoa joka ilta, mutta meidän pitää löytää keinot, miten pitää pelit tasaisina, helsinkiläisten ainokaisen tehnyt Grant totesi.

Jokerit jatkaa kautta lauantaina Moskovassa TsSKAa vastaan.

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2020/2021