”Ensimmäinen tavoite pelipaikan ottaminen”

Koko ikänsä Porin Ässiä edustanut Severi Sillanpää halusi pois mukavuusalueeltaan ja nostaa rimaa. Jokerit ja KHL olivat siksi täydellinen yhdistelmä.

Sillanpää, 26, päätti kuluneen kauden runkosarjaan ja on sittemmin jo aloittanut harjoittelun kohti tulevaa. Luotettava, kahteen suuntaan tunnollisesti pelaava keskushyökkääjä tiesi pitkään, että nyt oli aika ottaa uusi askel uralla.

-Iso juttu oli päästä pois mukavuusalueelta. Olen nähnyt, kuinka pitkään samassa paikassa pelanneet pelaajat ovat saaneet itsestään uusia puolia esiin uusissa ympyröissä. Sitä odotan itseltänikin, Sillanpää sanoo.

-Mielenkiinnolla odotan tulevaa. Enää ei ole sitä tavallaan tuttua ja turvallista, eikä asioita tehdä samalla tavalla. Kun Jokereiden kiinnostuksesta kuuli, se kiilasi heti kaikkien muiden edelle. Tämä on ihan ainutlaatuinen haaste, jossa pääsee todellakin testaamaan tasoaan.

Porissa Sillanpää on nähnyt aallonharjoja ja -pohjia. Hän on kokenut Liiga-karsintojen kiirastulen seitsemännen pelin muodossa kaudella 2008-09. Hän on ollut mukana voittamassa mestaruutta kaudella 2012-13 patapaitojen uskomattoman loppukauden vireen sinetiksi. Ässät on antanut pelaajalle paljon, mutta nyt on uuden aika.

-Koin, että viimeistään nyt oli aika lähteä. Porissa on koettu kaikki, mitä Liigassa voi kokea: on oltu karsinnoissa ja kruununa voitettu mestaruus vuosi sitten, Sillanpää miettii.

Jokereihin keskushyökkääjä lähtee työnteko mielessään. Hän tietää, että uusi joukkue ja uusi liiga tarkoittavat sitä, että ilmaiseksi ei tule mitään. Uuteen ympäristöönkin pitää tottua.

-Ihan ensimmäinen tavoite on pelipaikan nappaaminen. Joukkueena totta kai voittaminen on se juttu tässä lajissa, hän kiteyttää tavoitteet tässä vaiheessa.

Sillanpää on muiden Liiga-pelaajien tavoin tottunut harjoittelemaan jo keväällä ja kesällä joukkueen mukana. KHL-sääntöjen mukaan joukkue saa kokoontua vasta heinäkuun lopussa yhteiselle harjoitusleirille, mikä tarkoittaa yksilöllistä treenaamista seuraavien kuukausien aikana.

Sillanpäälle treenaaminen yksin tai pienessä porukassa ei ole ongelma. Motivaatio omaa kehitystä kohtaan on huipussaan.

-Totta kai uusi joukkue ja uusi liigakin antavat paljon lisäintoa. Tietää, ettei pääse niin helpolla, joten äijän on oltava kovemmassa tikissä. Se ajaa eteenpäin ja pistää treenaamaan vieläkin kovempaa, hän kertoo ja uskoo olevan jopa eduksi, että pääsee harjoittelemaan itsekseen.

-Itse kun treenaa, saa keskityttyä omiin, yksilöllisiin juttuihin paremmin. Joukkueen kanssa tehdään samoja asioita paljon yhdessä.

Sillanpäällä on selkeä sapluuna kesätreenin ajaksi: hän aikoo tehdä töitä voiman ja räjähtävyyden eteen. Niitä hän on työstänyt jo aiemmin, mutta nyt entistä enemmän.

-Luisteluun haluan lisää räjähtävyyttä. Se on ollut meikäläiselle sellainen juttu, johon on yrittänyt keskittyä joka vuosi. Nyt saa kesän tehdä omia juttuja niin pystyy panostamaan siihen vielä paremmin.

Sillanpäätä luonnehditaan tunnolliseksi harjoittelijaksi ja pelaajaksi. Hän hoitaa annetun ruudun viimeisen päälle. Jotain harjoittelun onnistumisesta kertoo sekin, että keskushyökkääjä on pelannut kaikki Ässien pelit viimeisimpien neljän kauden aikana. Yhteensä siis 240 runkosarja- ja 26 pudotuspeliottelua. Putki on hämmästyttävä.

-On siinä hyvää tuuriakin tietysti, mutta totta kai myös sitä, että on ollut kunnossa ja mahtunut pelaamaan. Ihan jokapäiväistä tällainen putki ei ole, Sillanpää tiedostaa.