Ensi viikolla takaisin kotiyleisön edessä

Jokerit on aloittanut runkosarjan erinomaisesti ja ottanut läntisen konferenssin piikkipaikan. Ensi viikolla Hartwall Arenassa joukkueen vireen testaa kolme kivikovaa itäisen konferenssin ryhmää.

Viikko alkaa maanantaina 17.9. Traktor Tsheljabinskiä vastaan. Viime kauden itäisen konferenssin finalisti on noussut takaisin huipulle, mikä ilahduttaa kiekkokaupungin kannattajakuntaa. Tsheljabinskistä maailmalle ovat ponnistaneet sellaiset suuruudet kuin Jevgeni Kuznetsov, Valeri Nitshushkin ja Jevgeni Dadonov. Nykyisen Traktorin kirkkain tulevaisuuden timantti on 18-vuotias Vitali Kravtsov, joka teki viime kevään pudotuspeleissä 16 pelissä 6+5=11 pistettä. Hänet varattiin NHL:ään ykköskierroksella New York Rangersin organisaatioon menneenä kesänä.

Suomalaisille tutuin Traktor-pelaaja lienee puolustaja Nick Bailen, joka edusti Tapparaa kaudella 2013-14 ja on sittemmin pelannut KHL:ssä Dinamo Minskissä ennen siirtoaan Tsheljabinskiin. Bailen kuuluu Traktorin kovaan ulkomaalaisvahvistusten ryhmään, jonka täydentävät ruotsalaiset Richard Gynge ja Alexander Bergström sekä kanadalainen Paul Szczechura ja amerikkalainen Ryan Stoa. Traktoria valmentaa TPS:n riveissä aikoinaan pelannut German Titov.

Keskiviikkona Hartwall Arenaan saapuu kaksinkertainen KHL-mestari Metallurg Magnitogorsk supertähtensä Sergei Mozjakinin johdolla. Venäjän pääsarjojen kautta aikain kovin maalintekijä on ehtinyt 37 vuoden ikään, mutta tehoja syntyy edelleen. Mozjakin ei häikäise nopeudellaan, mutta hänen pelikäsityksensä, syöttötaitonsa ja laukauksensa ovat maailmanluokkaa. Hyökkääjä on saanut tottua uusiin ketjukavereihin alkukaudesta, kun luottosentteri Jan Kovar siirtyi NHL:ään. Mozjakin onkin pelannut Matt Ellisonin ja pitkän NHL-uran tehneen paluumuuttaja Nikolai Kuleminin kanssa.

Metallurg on aloittanut kauden hyvin uuden tshekkipäävalmentajansa Josef Jandacin alaisuudessa. Ykkösketju on nakuttanut tehoja ja myös ruotsalaishyökkääjä Dennis Rasmussen on päässyt hyvään vauhtiin uudessa liigassa. Suomalaisväriä edustaa Iiro Pakarinen, joka jätti Edmontonin taakseen ja liittyi Metallurgiin täksi kaudeksi. Magnitogorskin ylpeyden kokoonpanossa riittää leveyttä ja kärkiosaamista, joten ottelusta on tulossa Jokereille ehdottomasti yksi alkukauden kovimmista.

Perjantaina odottaa viikon huipennus, jossa vastassa on itäisen konferenssin kärkipaikan miehittänyt Avtomobilist Jekaterinburg. Isoja satsauksia täksi kaudeksi tehnyt miljoonakaupungin joukkue on ollut alussa juuri niin kova kuin saattoi ennustaa, joten on mahdollista, että Hartwall Arenassa nähdään koko KHL:n kärkikamppailu. Viidestä ensimmäisestä ottelustaan jekaterinburgilaiset ovat ottaneet pelkkiä voittoja ja seuraan hankitut viime vuosien tehotykit ovat olleet vankassa vireessä.

Avtomobilistin ykköshankinta oli KHL:n viime kauden maalikuningas Nigel Dawes, joka siirtyi seuraan Barys Astanasta. Myös Dan Sextonin kaappaaminen Neftehimikistä oli iso voimannäyttö seuralta. Päälle tuli vielä Sveitsissä viime kauden pelannut Stephane Da Costa, joka muistetaan monivuotisena TsSKA Moskovan pelaajana. Avtomobilistin maalilla pelaa huippuvahti Jakub Kovar ja puolustuksen päällikkö on kivitalon kokoinen Nikita Trjamkin. Päävalmentajana aloitti tällä kaudella Andrei Martemjanov, joka teki aikaisemmin hyvää työtä Amurissa. Isoista muutoksista huolimatta Avtomobilist on saanut junansa raiteilleen heti kauden alussa.

Liput ensi viikon huippuotteluihin hankit Ticketmasterin kautta. Tervetuloa seuraamaan Euroopan parasta jääkiekkoa ja kannustamaan Jokerit voittoihin!

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2018/2019