Ennätysten ilta maanantaina – paikalla seuralegendoja

Jokereiden historian ennätyksiä ja niiden tekijöitä juhlitaan maanantain kotiottelussa Spartak Moskovaa vastaan. Paikalla mm. Otakar Janecky, Petri Varis, Mika Strömberg, Veli-Pekka Ketola ja Ville Leino.

Jokereiden 51-vuotiseen historiaan mahtuu upeita hetkiä, pelejä ja kausia. Huikeat pelaajat ovat rikkoneet seuraennätyksiä ja kirjoittaneet oman tarinansa ikuisiksi ajoiksi punakeltaiseen historiaan. Heistä moni on paikalla maanantain ottelussa.

Paikalla maanantain pelissä ovat seuraavat suuruudet:

Petri Varis: Jokereihin kaudeksi 1993-94 siirtynyt tehopelaaja nousi pitkän jokeritaipaleensa aikana seuran kaikkien aikojen pistemieheksi ja maalintekijäksi. Varis on ainoana pelaajana rikkonut 200 osuman rajapyykin Jokereiden historiassa.

Otakar Janecky: Variksen tutkapari ja jokerifanien kaikkien aikojen suosikkipelaaja on totta kai läsnä ennätysten illassa. Syöttökoneena tunnettu Otto on itseoikeutetusti Jokereiden kaikkien aikojen syöttötilaston ykkösenä ja myös playoff-pistepörssin kärjessä.

Mika Strömberg: Ne viuhuvat siniviivalaukaukset ja ratkaisevat syötöt, upeat nousut tukemaan hyökkäyksiä ovat piirtyneet fanien silmiin. Jokereiden kaikkien aikojen tehokkain puolustaja takoi tiskiin lukemat, joita tuskin koskaan rikotaan.

Veli-Pekka Ketola: Yhdessä ottelussa kahdeksan pistettä on harvinaisuus, jota ei monen seuran historiasta löydy. Legendaarinen Vellu Ketola nakutti tehot 4+4=8 tammikuussa vuonna 1970 Hilparan verkkoon. Kyseessä on Jokereiden yhden ottelun piste-ennätys.

Ville Leino: Nuorempikin polvi muistaa kauden 2007-08, jolloin Leino-Santala-Stapleton-ketju dominoi SM-liigaa. Leino tehtaili 55 pelissä käsittämättömät 28+49=77 pistettä ja otti Timo Sutisen hallussa vuosikymmeniä olleen Jokereiden yhden kauden piste-ennätyksen haltuunsa.

Eero Somervuori: Järvenpään Haukoista Jokereiden junioreihin siirtynyt Eero Somervuori viimeisteli ensimmäisen maalinsa SM-liigajoukkueen paidassa 16 vuoden, 9 kuukauden ja 2 päivän ikäisenä marraskuussa 1995. Hän on Jokereiden kaikkien aikojen nuorin maalintekijä.

Sami Helenius: NHL:ssä mittavan uran tehnyt kivitalo palasi Jokereihin pitkän kierroksensa jälkeen, eikä romuluinen pelityyli ollut jäänyt matkalle. Jäähyaition ovi kävi kaudella 2007-08 siihen tahtiin, että Jokereiden yhden kauden jäähyennätys kirjattiin lukemiin 198 minuuttia.

Kim Hirschovits: Tammikuisena iltana 2007 taidokas hyökkääjä auttoi Jokerit 8-3-voittoon KalPast alustamalla peräti kuusi osumaa. Kyseessä on Jokereiden yhden ottelun syöttöennätys, jota on onnistunut sivuamaan myös Ryan Gunderson KHL-kaudella 2014-15.

Kaikki legendaariset pelaajat esitellään yleisölle jäällä ennen ottelun alkua. Ensimmäisellä erätauolla he jakavat nimikirjoituksia ja vaihtavat kuulumisia kannattajien kanssa hallin käytävillä.

Ennätysten illassa paikalla ovat totta kai myös tämän kauden joukkueessa pelaavat ennätysmiehet: Tomi Mäki (eniten pelattuja otteluita seurassa), Ryan Zapolski (pisin nollaputki) ja Mika Niemi (Jokereiden historian pisimmän ottelun ratkaisija).

Jokerit kohtaa maanantain pelissä Spartak Moskovan ja jatkaa valmistautumista seuraavalla viikolla alkavaan kauden huipennukseen eli pudotuspeleihin. Liput matsiin hankit Ticketmasterin verkkosivuilta.

Tervetuloa paikan päälle nauttimaan Euroopan parhaasta lätkästä!

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2021/2022