Tehokkuus puuttui Lokomotiv-pelissä – ”Lyödään päätä seinään”

Jokerit ei ollut ratkaisupaikoissaan riittävän terävä torstaina Lokomotiv Jaroslavlia vastaan. Vieraat marssivat Helsingissä 4-1-voittoon.

Jokerit – Lokomotiv Jaroslavl 1-4 (0-1, 0-1, 1-2) (Tilastot KHL.ru)

Kotiinpaluu ei alkanut ruusuisesti, kun Lokomotiv siirtyi jo toisella minuutilla 1-0-johtoon, eikä asemastaan enää illan aikana luopunut. Jokerit sai etenkin ensimmäisen ja toisen erän lopulla vastustajan ahdinkoon, mutta paras terävyys puuttui. Syötöt jäivät usein puolitiehen ja ratkaisupaikoissa kiekkoja hukattiin.

Lokomotiv pelasi tylyn vieraskamppailun ja meni toisen erän alkupuolella 2-0-johtoon. Jaroslavlilaisryhmä piti pakettinsa riittävän tiiviinä, eikä Jokerit päässyt ilmaiseksi maalipaikoille. Muutaman pitkän pyörityksen aikana maalivahti Ilja Konovalov oli mies paikallaan ja nollasi punakeltaisten yritykset. Hän torjui illan aikana 27 kertaa.

-Vähän jäi sellainen kuva, että kovasti tehdään töitä ja että maalinteko on meille äärimmäisen vaikeaa. Tietysti vastustajan maalivahti oli myös ilmiömäinen. Maalit olisivat tuoneet meille tarvittavan lisäenergian, mutta tänään ei siinä onnistuttu, päävalmentaja Lauri Marjamäki harmitteli.

Kolmannessa erässä vieraat olivat jälleen alussa terävämpiä ja karkasivat kolmen maalin johtoon. Marko Anttila kavensi, kun isännät pelasivat ilman maalivahtia, mutta kiri ei lähtenyt lentoon ja Lokomotiv paketoi ottelun tyhjiin. Jokereille tappio oli toinen peräkkäinen. Lauantaina pelit jatkuvat kotona, kun vieraaksi saapuu Torpedo.

-Tylyyttä pitää löytää maalintekopelaamiseen ja nopeasti siirtää ajatukset lauantaille. Otetaan tästä pelistä ylös ne asiat, joita pitää parantaa, Marjamäki sanoi.

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2019/2020