Spartak tehokkaampi kotonaan – ”Pieni henkinen väsymys näkyi”

Jokerit oli pelissä kiinni Moskovassa Spartakia vastaan, mutta viimeinen silaus puuttui tiistai-iltana. Nyt joukkue suuntaa vauhdilla takaisin kotiin, jossa pelataan jo torstaina.

Spartak Moskova – Jokerit 4-2 (2-2, 1-0, 1-0) (Tilastot KHL.ru)

Spartak meni avauserässä pikamaaleilla johtoon, kun ensin viimeistelyssä onnistui Mihail Kotljarevski ja vain 38 sekuntia myöhemmin Aleksandr Hohlatshjov. Jokerit oli hetken ihmeissään, mutta Antti Niemi teki pari isoa torjuntaa ja erän lopussa alkoi tapahtua toisessa päässä.

Ahti Oksanen yllätti Julius Hudacekin kauden toisella osumallaan. Lisää shokkihoitoa vieraat tarjoilivat slovakkivahdille peräti kahden miehen alivoimalla, kun Marko Anttila viimeisteli Oksasen tapaan kauden toisen osumansa. Anttilasta tuli KHL:n 12-vuotisen historian kahdeksas pelaaja, joka on onnistunut maalinteossa 3-5-alivoimalla.

-Jos 2-0 on saman tien taulussa, niin silloin on valmistautumisessa jotain mennyt pieleen. Siitä vastuun kantavat niin valmentajat kuin pelaajatkin. Onneksi saatiin tärkeät maalit erän loppuun, päävalmentaja Lauri Marjamäki pureskeli.

Kahdessa viimeisessä erässä Jokerit oli hallitsevampi osapuoli, mutta viimeistely koitui akilleenkantapääksi. Hyvistäkään paikoista ei tällä kertaa kiekkoa saatu verkkoon, jolloin Spartakille riitti voittoon Patrik Hersleyn osuma toisessa erässä. Neljännen maalin isännät tekivät tyhjiin.

-Olemme fyysisesti hyvässä kunnossa; liikumme ja luistelemme hyvin. Mutta sellainen pieni henkinen väsymys ehkä näkyi syöttämisessä ja laukomisessa laadun puutteena. Paljon jäi kiekkoja myös keskialueelle, mikä haittasi peliämme, Marjamäki totesi.

-Paljon oli paikkoja kahdessa viimeisessä erässä ja hyviä asioita löytyi pelistä, mutta nolla pistettä oli tuloksena. Silloin ei paljon lauluja lauleta, päävalmentaja kiteytti.

Jokerit palaa pikavauhtia Helsinkiin, jossa torstaina kohdataan Lokomotiv Jaroslavl. Kun Finnairin pyörät koskettavat Helsinki-Vantaan asvalttia on seuraavaan otteluun aikaa alle 40 tuntia. Kaikki energia halutaan kerätä talteen ennen sitä.

-Pitää olla järkevä nyt, koska kahden aikoihin ollaan Suomessa ja torstaina 18.30 putoaa kiekko jäähän Lokomotivia vastaan. Pitää olla kaukaa viisas ja käyttää tämä aika maksimaalisesti hyödyksi. Isketään torstaina heti takaisin voittojen tielle kotiyleisön edessä, Marjamäki linjasi.

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2019/2020