Kalnins jatkaa maalissa – kokoonpano Tsherepovetsissa

Jokerit tekee kokoonpanoonsa vain pieniä muutoksia runkosarjan ensimmäiseen vieraskamppailuun. Lauantaina voiton torjunut Janis Kalnins jatkaa maalissa myös Severstalia vastaan.

Helsinkiläiset ottivat kauden avausvoittonsa viikonloppuna kaatamalla Dinamo Riian 7-2. Kalnins torjui 24 kertaa ja saa torjuntavastuun myös vaikeassa vieraskaukalossa. Jokereiden ylivoimapeli otti myös isoja askeleita eteenpäin viime pelissä, kun osumia syntyi kaikkiaan neljä. Tehokkuutta tarvitaan myös vieraspeleissä.

Hyökkäys jatkaa samassa muotissa kuin Dinamoa vastaan. Puolustukseen tulee muutos, kun Tommi Kivistö palaa riviin. Hän korvaa Alex Grantin, joka jätti lauantain pelin kesken sairastumisen vuoksi. Kanadalainen on tervehtynyt, muttei pelaa tämän illan kamppailussa. Myös Mikko Lehtonen oli sivussa kolmannen erän lauantaina, mutta on tänään jälleen mukana.

Loukkaantumisten vuoksi sivussa vieraskiertueelta ovat Brian O’Neill ja Veli-Matti Savinainen. Terveinä kokoonpanon ulkopuolella on Grantin lisäksi Matias Myttynen. Kolmantena maalivahtina reissussa mukana on Aleksanteri Heiskanen.

Illan vastustaja Severstal napsi viime viikolta kolme pistettä, kun se pakotti ensin Avtomobilistin jatkoajalle ja voitti perään Avangardin 5-1. Maanantain kotiavauksessa TsSKA Moskova oli tyly vieras luvuin 4-0.

Jokereiden ja Severstalin keskinäiset ottelut ovat menneet 9-3 helsinkiläisten eduksi KHL:ssä. Punakeltaiset ovat voittaneet kuusi peräkkäistä kamppailua ja vain ensimmäisessä joukkueiden välisessä Tsherepovetsissa pelatussa ottelussa tammikuussa 2015 Jokerit on jäänyt pisteittä Severstalin kotikaukalossa.

Tämän illan ottelu alkaa klo 19.00 ja suoraa lähetystä voi seurata Viasatin ja Viaplayn kautta.

Jokereiden kokoonpano:

25 Henrik Haapala – 27 Petri Kontiola – 71 Nicklas Jensen
6 Jesse Joensuu – 37 John Norman – 11 Steve Moses
48 Henri Ikonen – 93 Peter Regin (C) – 9 Ahti Oksanen
41 Antti Pihlström – 22 Mika Niemi – 12 Marko Anttila (A)
26 Konsta Hirvonen

44 Mikko Lehtonen – 18 Sami Lepistö (A)
42 Teemu Eronen – 50 Viktor Lööv
4 Tommi Kivistö – 7 Oliver Lauridsen
77 Eemeli Räsänen

98 Janis Kalnins (31 Antti Niemi)

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2019/2020