Tyly vieraslätkä tavoitteena – ”Pidetään peli simppelinä”

Kolmen kotiottelun jälkeen joukkue pääsee tällä viikolla testaamaan taitojaan kolmeen vieraskaukaloon. Keskiviikkona vastassa on Severstal Tsherepovets, joka on napsinut pisteitä altavastaajana ensimmäisistä peleistään.

Jokerit otti tärkeän avausvoiton lauantaina, kun Dinamo Riika murjottiin jäänrakoon luvuin 7-2. Ensimmäiset ottelut sarjan huippujoukkueita Avangardia ja Ak Barsia vastaan toivat tappiot, mutta tehokkuus löytyi kolmannessa ottelussa. Puolustaja Oliver Lauridsen korostaa järkevän kiekollisen pelin merkitystä.

-Kiekollinen pelimme ja se miten hallitsemme kiekkoa olivat ongelma toisessa pelissä, mutta parani paljon Dinamoa vastaan. On tärkeää, että saamme kiekot tehokkaasti ulos omalta alueeltamme ja toisaalta taas keskialueelta syvälle vastustajan päätyyn. Emme itse saa antaa vastustajalle mahdollisuuksia luoda hyökkäyspeliä, tanskalaisjärkäle pureskeli tiistain harjoituksen jälkeen ennen lentoa Tsherepovetsiin.

Erikoistilanteissa Jokerit oli ensimmäisissä peleissä tilastollisesti sarjan kärkipäätä. Ylivoima latoi neljä maalia Dinamon verkkoon ja alivoima päästi kolmessa ottelussa yhdeksällä yrityksellä vain yhden kiekon omiin. Helsinkiläisten alivoimaprosentti 88,9 on koko sarjan kolmanneksi paras.

-Alivoiman on toimittava, jotta tässä sarjassa pärjää. Sen viime vuodet ovat näyttäneet. Sama pätee tietysti myös ylivoimapeliin, Lauridsen sanoi.

-Erikoistilanteiden eteen tehdään koko ajan paljon töitä. Alivoima on ollut ihan hyvää ja ylivoima alkoi toimia Dinamo-pelissä. Jätkät osoittivat pystyvänsä luomaan vaarallisia tilanteita miltei koko ajan, puolustaja kehui.

Jokerit pelaa tuttuun tapaan kotiottelunsa 30 metriä leveässä laatikossa, kun taas vieraissa koot vaihtelevat 30-26 metrin välillä. Alkavalla vieraskiertueella Tsherepovetsissa kaukalo on 28, Nizhni Novgorodissa 30 ja Pietarissa 26 metriä leveä.

-Monet joukkueet ovat vaihtaneet pienempiin kaukaloihin täksi kaudeksi, ja se on ehdottomasti isoin asia, joka pitää ottaa huomioon, Lauridsen huomautti. 

-Vieraissa pelataan muutenkin vähän simppelimmin ja pelisuunnitelmat poikkeavat hieman kotiotteluista. Heti alkuminuuteista lähtien pitää olla hereillä ja pelata vaihto kerrallaan.

Keskiviikon vastustaja Severstalin Jokerit kohtaa tällä kaudella neljä kertaa. Kahdesti vieraissa ja kahdesti Tallinnassa tammikuussa. Harjoituskaudella ryhmät ottivat yhteen Pietarin-turnauksessa, jossa Jokerit oli parempi luvuin 2-1 Nicklas Jensenin ja Tommi Kivistön osumilla.

Severstal avasi runkosarjansa viime viikolla vieraissa, kun se otti pisteen itäistä konferenssia johtavan Avtomobilistin vieraana ja kuritti Avangardia peräti luvuin 5-1. Kotiavaus toi kuitenkin lunta tupaan, kun viime kauden mestari TsSKA oli maanantaina parempi 4-0.

-He tekevät aina pyyteettömästi töitä, eikä siellä ole koskaan helppoa pelata. Tsherepovets on yksi vaikeimmista paikoista pelata, joten on hyvä, että saamme sen testin heti alkuun, Lauridsen mietti.

-Olemme kuitenkin luottavaisia, koska viime päivien treenit ja Dinamo-peli ovat menneet hyvin. Asiat ovat menossa oikeaan suuntaan, tanskalainen jatkoi.

Jokereiden ja Severstalin välinen ottelu alkaa klo 19.00. Suoraa lähetystä voit seurata Viasatin ja Viaplayn kautta.

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2019/2020