”Joukkue vastasi huutoon” – Hyökkäyspään tehot löytyivät

Seitsemän maalia, joista neljä ylivoimalla. Jokerit otti kauden ensimmäisen voittonsa, kun Dinamo Riika kaatui luvuin 7-2. Päävalmentaja oli iloinen tasonnostosta.

Jokerit – Dinamo Riika 7-2 (2-0, 4-2, 1-0) (Tilastot KHL.ru)

-Teemana oli joukkueena kasvaminen, kun torstai ei ollut sitä mitä haluttiin. Joukkue vastasi hyvin huutoon, Lauri Marjamäki totesi ottelun jälkeen.

-Tavoitteena oli puolustaa ja kamppailla hyvin, sitä kautta onnistumiset tulevat myös hyökkäyspäähän. Johtavat pelaajat näyttivät mallia ja sitä oli muiden helppo seurata. Hyvä, että saatiin neljä ylivoimamaalia ja muutenkin onnistumisia. Kotiyleisön edessä seitsemän maalia, onnistuttiin kyllä kauttaaltaan todella hyvin, päävalmentaja kehui.

Alkutahdit lyötiin jo ensimmäisessä erässä, kun Steve Moses (1+2) ja Peter Regin (1+1) osuivat. Tanskalaisen osuma oli Jokereiden ensimmäinen ylivoimalla sitten viime kauden runkosarjan ja päätti pitkän piinan. Muutenkin hyökkäyspeli löysi tatsin Dinamoa vastaan.

Toisen erän alussa Petri Kontiola (1+2) ohjasi Sami Lepistön (0+3) laukauksen verkkoon. Lisää seurasi hetken perästä, kun Nicklas Jensen (2+0) kiepautti vanhanaikaisella lukemat jo 4-0:aan. Mikko Lehtonen (1+1) puolestaan osui ylivoimalla ja peli alkoi olla selvä jo 32 minuutin taistelun jälkeen.

Dinamo kavensi, mutta Jensen iski illan toisensa ennen latvialaisten toista osumaa. Päätöserässä Ahti Oksanen teki ensimmäisessä KHL-ottelussaan heti maalin, kun hänkin osui ylivoimalla. Oksanen oli vahva läpi ottelun, suojasi kiekkoa hyvin ja rakenteli paikkoja ketjukavereille. Positiivinen startti lupaa hyvää tuleviin kamppailuihin.

Janis Kalnins pelasi kauden ensimmäisen pelinsä ja torjui 24 kertaa. Latvialaiselle voitto kotimaansa seurasta maistui varmasti hyvältä. Muutama täpärämpi paikka hänellä oli toisessa erässä, mutta muuten Jokereilla oli homma hyvin hallinnassa.

Kontiola saavutti merkittävän virstanpylvään ottelussa, kun hän rikkoi 200 syöttöpisteen rajan KHL:ssä. 487 ottelua toistaiseksi sarjassa pelannut konkari on nakutellut Jokereissa kolmeen ensimmäiseen peliin tehot 1+3=4.

Kausi jatkuu keskiviikkona Tsherepovetsissa Severstalin vieraana. Kotona pelataan seuraavan kerran 25.9. TsSKA Moskovaa vastaan.

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2019/2020