Oksanen debytoi, myös M. Niemi toipunut pelikuntoon

Jokerit saa Ahti Oksasen ja Mika Niemen sairastuvalta mukaan lauantai-iltapäivän otteluun Dinamo Riikaa vastaan. Oksaselle kamppailu on ensimmäinen KHL:ssä.

Täksi kaudeksi Jokereihin SaiPasta siirtynyt Oksanen pelasi kaksi harjoituskauden ottelua elokuussa, kunnes joutui jäämään sivuun loukkaantumisen vuoksi. Kertaalleen maaliverkkojakin heiluttanut hyökkääjä tuo isokokoisena ja laukausvoimaisena pelaajana tärkeää erikoisosaamista helsinkiläisten hyökkäykseen. Hän pelaa debyytissään samassa ketjussa Peter Reginin ja Henri Ikosen rinnalla.

Niemi loukkaantui heti harjoituskauden ensimmäisessä pelissä, mutta toipui hieman odotettua nopeammin takaisin pelikuntoon. Sentteri ottaa paikkansa tutussa vitjassa, sillä vierellä kirmaavat Antti Pihlström ja Marko Anttila. Kolmikko pelaa nyt samassa vitjassa jo neljännellä KHL-kaudellaan, joten veljekset ovat toisilleen äärimmäisen tuttuja.

Myös tolppien väliin Jokerit tekee kauden kolmanteen otteluun muutoksen, sillä Janis Kalnins saa nyt torjuntavuoron. Antti Niemi pelasi kaksi ensimmäistä kamppailua. Latvialainen pääsee heti erityiseen paikkaan, sillä vastassa on hänen kotimaansa joukkue sekä entinen seura, jossa Kalnins aloitti KHL-taipaleensa.

Terveinä kokoonpanon ulkopuolella ovat puolustaja Tommi Kivistö sekä hyökkääjät Matias Myttynen ja Aleksi Halme. Loukkaantuneiden listalla jatkavat Veli-Matti Savinainen ja Brian O’Neill. Heidän paluutaan tositoimiin saadaan odotella vielä parisen viikkoa.

Lauantain ottelu on Jokereille äärimmäisen tärkeä, sillä kahdesta ensimmäisestä kamppailusta tulleet tappiot halutaan nyt kirkastaa voitoksi. Haaste on kova, sillä Dinamo Riika on voittanut kaksi ensimmäistä peliään, kun kotona ovat kaatuneet Spartak Moskova ja Torpedo Nizhni Novgorod.

Ennen peliä vietetään hiljainen hetki Lokomotiv Jaroslavlin traagisen lento-onnettomuuden uhrien muistolle. Tänä päivänä vuonna 2011 kaikkiaan 44 Lokomotivin joukkueen jäsentä menehtyi onnettomuudessa, joka järkytti jääkiekkomaailmaa. Hiljaisen hetken lisäksi Hartwall Arenan katsomossa on somistettu 44 paikkaa Lokomotivin kaulahuivein ottelun ajaksi.

Iltapäivän ottelu alkaa klo 16.00 ja hallin ovet aukeavat klo 14.30. Liput matsiin hankit Ticketmasterin verkkosivuilta. Tervetuloa kannustamaan Jokerit voittoon!

Jokereiden kokoonpano:

25 Henrik Haapala – 27 Petri Kontiola – 71 Nicklas Jensen
6 Jesse Joensuu – 37 John Norman – 11 Steve Moses
48 Henri Ikonen – 93 Peter Regin (C) – 9 Ahti Oksanen
41 Antti Pihlström – 22 Mika Niemi – 12 Marko Anttila (A)
26 Konsta Hirvonen

44 Mikko Lehtonen – 18 Sami Lepistö
42 Teemu Eronen – 51 Alex Grant
50 Viktor Lööv – 7 Oliver Lauridsen
77 Eemeli Räsänen

98 Janis Kalnins (31 Antti Niemi)

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2019/2020