Dinamo Riika kovassa lennossa Helsinkiin

Viime kaudella niukasti pudotuspelien ulkopuolelle jäänyt Dinamo Riika on ollut vahvassa vireessä heti alkusyksystä. Latvialaisryhmä on avannut kauden kahdella voitolla.

Kolmatta kauttaan Dinamon päävalmentajana toimiva sekä myös GM:n tehtävää hoitava Girts Ankipans on osannut vedellä oikeista naruista. Dinamo kuuluu pelaajabudjetiltaan sarjan pienimpiin seuroihin, mutta jäällä homma toimii äijämäisen tehokkaasti ja miksei myös viihdyttävästi.

Latvian maajoukkuepelaajista koostuva runko tähtihyökkääjä Lauris Darzinsin johdolla muodostaa hyvän ytimen, jota on höystetty muutamalla ulkomaalaisvahvistuksella. Dinamon pelaajatarkkailu osui jo viime vuonna hyvin kohdilleen, kun Mathew Maione ja Linus Videll ihastuttivat pistepörssin kärkipaikoilla. Nyt he ovat poissa, mutta uusia tähtiä puhjennee kukkaan.

Harjoitusottelut mukaan lukien Dinamo on voittanut nyt seitsemän ottelua peräjälkeen. Kahdessa ensimmäisessä runkosarjapelissä ovat kaatuneet Spartak Moskova ja Torpedo Nizhni Novgorod. Latvialaisryhmä sai kotonaan sarjaan lentävän lähdön ja saapuu Helsinkiin ensimmäiseen vieraspeliinsä voimiensa tunnossa. Kanukkihyökkääjä Bandon McMillan teki peleissä kaksi osumaa.

Nollapelin keskiviikkona Torpedoa vastaan torjunut Kristers Gudlevskis on pelannut joukkueensa molemmat ottelut. Hän jatkanee tolppien välissä myös nyt. Latvian maajoukkueen 27-vuotias torjuja pelaa nyt toista kauttaan seurassa oltuaan sitä ennen viisi vuotta Pohjois-Amerikassa. Vyölle on kertynyt myös kolme NHL-ottelua.

Dinamo on perinteisesti ollut arvaamaton joukkue, joka momentumin saadessaan voi takoa maaleja taululle nopeaan tahtiin. Toisaalta joukkue sortuu ajoittain myös virheisiin, joista hyvät joukkueet ovat osanneet rokottaa armotta.

KHL:ssä samassa divisioonassa pelaavat Jokerit ja Dinamo ovat kohdanneet jo 19 kertaa. Voitot ovat helsinkiläisten eduksi 12-7. Viime kaudella voitot tasattiin 2-2, kun molemmat veivät kotiottelunsa.

Lauantain ottelu Hartwall Arenassa alkaa klo 16.00. Liput hankit Ticketmasterin verkkosivuilta.

Seuraa heitä:

32 Ben Marshall: Viime kauden sensaatio Mathew Maione lähti Kunluniin ja Marshall saapui hänen paikkaajakseen. Jenkkipakki voitti viime kaudella Slovakian liigan mestaruuden ja puolustajien pistepörssin. Pienikokoinen väkkärä.

10 Lauris Darzins: Linus Videll ja Maione eivät ole enää antamassa tulitukea, joten 34-vuotias latvialainen on paljon vartijana. Edelleen parhaimmillaan loistava pelaaja, joka osaa loihtia maalipaikkoja tyhjästä. Viime kaudella 44 pistettä.

12 Jacob Berglund: Saksan liigan pistepörssin nelonen viime kaudelta ja toissa kauden Norjan mestari. Ruotsalainen on kulkenut omia polkujaan, eikä ole vielä 27-vuotiaana pelannut ainuttakaan ottelua kotimaansa pääsarjassa.

Kokoonpano keskiviikon Torpedo-pelissä:

10 Lauris Darzins – 24 David Ullström – 19 Mikelis Redlihs
12 Jacob Berglund – 88 Brandon McMillan – 9 Carter Ashton
29 Rihards Marenis – 25 Andris Dzerins – 81 Colton Gillies
87 Gints Meija – 91 Daniels Berzins – 49 Emils Gegeris
99 Patriks Zabusovs

26 Uvis Balinskis – 32 Ben Marshall
2 Kristofer Berglund – 11 Kristaps Sotnieks
7 Kristaps Zile – 4 Nerijus Alisauskas
56 Sergei Gimajev

50 Kristers Gudlevskis (20 Maksim Tretjak)

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2019/2020