Tappio veti vakavaksi: ”Mitään ei tapahtunut”

Tappio Ak Bars Kazanille torstai-iltana oli opetus Jokereille. Päävalmentaja Lauri Marjamäki oli vakavana kamppailun jälkeen. Kasvojen pesu alkaa lauantaina, kun pelit jatkuvat kotihallissa.

Jokerit – Ak Bars Kazan 2-5 (0-2, 1-2, 1-1) (Tilastot KHL.ru)

Jokerit oli stepin jäljessä miltei koko ottelun ja toissa kauden mestari karkasi ansaittuun 5-2-voittoon. 

-Tiedettiin, mitä vastassa on eli äärimmäisen laadukas ja kamppailuvoimainen joukkue. Mitään ei kuitenkaan oikeastaan tapahtunut ensimmäisestä vaihdosta viimeiseen. Hävittiin kaikki kamppailut ja tehtiin maailmanennätys kiekonmenetyksissä, Marjamäki summasi.

-Mukana oli tietysti myös vastustajan hyvyyttä ja he näyttivät, missä pelin taso tällä hetkellä menee. Meillä on tällä hetkellä aika paljon matkaa siihen, päävalmentaja jatkoi.

Ensimmäisen erän alkupuolisko oli viihdyttävää jääkiekkoa, kun kaukalossa mentiin eikä meinattu. Ak Bars pelaa uuden päävalmentajansa Dmitri Kvartalnovin alaisuudessa tälle hyvin tyypillistä aggressiivista kiekkoa ja se näkyi. Jokerit pystyi vastaamaan ja oli alussa hallitsevampi, mutta maalinteko tuotti jälleen tuskaa.

Vieraiden etsikkoaika koitti erän lopussa, kun minuutin ja kahdeksan sekunnin sisään joukkue osui kahdesti. Ensin Stanislav Galijev laukoi pitkän paineen jälkeen takanurkkaan ja perään Emil Galimov oli ahnaana irtokiekossa. Jokerit joutui lyhyessä ajassa kotikaukalossaan tukalaan tilanteeseen.

Toisen erän alkajaisiksi Patrice Cormier tälläsi 3-0-osuman, kunnes Petri Kontiola ja Antti Pihlström juonivat toisessa päässä helsinkiläisten kavennuksen. Hetken näytti, että kurssi oli kääntymässä, sillä Jokerit sai Ak Barsin ahtaalle. Kokenut vastustaja selvitti vaikeudet ja Kirill Petrov kävi toisessa päässä sivaltamassa 4-1-maalin.

Kolmannessa erässä Justin Azevedo karkasi viemään vieraat jo 5-1-johtoon. Lopussa Teemu Eronen kavensi 2-5:een John Normanin syötöstä. Illan kokonaiskuva ei Jokereiden kannalta kuitenkaan ollut ruusuinen missään vaiheessa.

Pelit jatkuvat lauantaina, jolloin Hartwall Arenaan vieraaksi saapuu kauden kaksi ensimmäistä peliään voittanut Dinamo Riika. Ottelu alkaa klo 16.00.

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2019/2020