Jättisopimus: Jokereille yksinoikeussopimus kiinalaisen jääkiekon kehittämiseen

Kunlunin puheenjohtaja Mr Xiaoyu Zhao ja Jokereiden puheenjohtaja Harry Harkimo. Kuva: Ministry of Economic Affairs and Employment of Finland / Ossi Kajas

Jokerit ja pekingiläinen KHL-joukkue Kunlun Red Star ovat solmineet ennennäkemättömän yhteistyösopimuksen koskien jääkiekon kasvua Kiinassa. Yhteistyö sai alkunsa, kun Kunlun Red Star valittiin kehittämään Kiinan jääkiekkomaajoukkuetoimintaa junioritasolta aina aikuisten maajoukkueisiin asti.

Sopimus on strategisesti äärimmäisen merkittävä, sillä se vahvistaa Jokereiden läsnäoloa Kiinan markkinoilla. Kunlun Red Star on kasvavan kiinalaisen jääkiekon merkittävin toimija ja jääkiekko tulevien talviolympialaisten kiinnostavimpia lajeja. Kiinassa jääkiekon kehittämiseen suhtaudutaan erittäin ammattimaisesti ja Kunlun Red Star on sitoutunut tähän työhön.

-Jokerit valikoitui yhteistyökumppaniksi tarkan taustatyön jälkeen. Helsinkiläisjoukkue osoittautui KHL:n ja Euroopan ammattimaisimmaksi organisaatioksi. Myös pitkät perinteet puhuivat puolestaan, toteaa Mr Xiaoyu Zhao, Kunlun Red Starin hallituksen puheenjohtaja ja Aasian Kehityspankin Varapääjohtajana.

Jokereiden hallituksen puheenjohtajalle Harry Harkimolle sopimuksen allekirjoittaminen on merkittävä hetki seuran historiassa: -Tämä sopimus on osoitus työmme arvostuksesta suomalaisen jääkiekon kehittämisessä. Hieno avaus Jokereiden 50 -vuotisjuhlakaudelle.

Yhteistyötä maajoukkuetoiminnasta, ruohonjuuritasolle sekä olosuhteiden parantamiseen

Kunlun Red Starille annettiin aiemmin tässä kuussa virallinen tehtävä vastata Kiinassa myös maajoukkuetoiminnan kehittämisestä. Jatkossa esimerkiksi Kiinan alle 20-vuotiaiden maajoukkue osallistuu Venäjän MHL-juniorisarjaan ja alle 18-vuotiaiden maajoukkue pohjoisamerikkalaiseen Northwest Hockey-liigaan. Kunlun Red Star vastaa näiden joukkueiden kokoamisesta.

Yhteistyön kautta Jokerit osallistuu vahvasti Kiinan jääkiekkoilun kehittämiseen kohti Pekingin olympiakisoja 2022. Yhteistyötä tehdään muun muassa seuratoiminnan kehityksen, pelaajakehityksen, ammattivalmennuksen, olosuhteiden kehittämisen, sekä myynnin ja markkinoinnin osalta. Jokereille solmittu yksinoikeussopimus tarkoittaa entistä parempaa mahdollisuutta edistää yhteistyökumppaneidensa liiketoimintaa Kiinan markkinoilla.

-On suuri etuoikeus ja kunnia päästä kehittämään yksinoikeudella kiinalaista jääkiekkoa sen kaikilla tasoilla. Se, että meidät valittiin yhteistyökumppaniksi yksinoikeudella kertoo suuresta luottamuksesta Jokerit-organisaatiota kohtaan. Kiinalaisten ammattimaisuus ja intohimo jääkiekon kehittämistä kohtaan ovat tehneet meihin suuren vaikutuksen. Neuvottelut sujuivat loistavasti ja odotamme tulevalta yhteistyöltä paljon, kertoo Jokereiden toimitusjohtaja Jukka Kohonen.