Edessä lännen kärkipeli osa 2 – tässä tiistain kokoonpano

Jokerit kohtaa SKA:n toisen kerran peräkkäin, kun joukkueet iskevät yhteen tänä iltana Pietarin jääpalatsissa. Perjantaina helsinkiläiset ottivat hienon voiton huikeassa jännitysnäytelmässä ja lähtevät toistamaan temppua nyt vastustajan takapihalla.

Perjantain ottelusta on sanottu jo kaikki mahdolliset ylisanat. Jokerit sai viikonlopun yli tasata tunteita, levätä ja latailla akkuja uuteen viikkoon. Neljän ottelun tappioputki on kääntynyt kahden pelin voittoputkeksi, jota lähdetään nyt kasvattamaan. Edelleen punakeltaisten pitää parantaa erityisesti puolustuspeliään, sillä kuudessa viime ottelussa omiin on mennyt 23 kiekkoa eli liki neljä maalia per peli.

Jokerit on edelleen huipputasaisessa läntisessä konferenssissa piikkipaikalla ja SKA toisena yhden pisteen päässä. Kahdeksanteen sijaan eli Spartak Moskovaan on matkaa vain kahdeksan pistettä eli piste-erot ovat edelleen hyvin pieniä.

Tämän illan kokoonpanoonsa Jokerit tekee yhden muutoksen sitten perjantain. Jesse Joensuu palaa hyökkäykseen ja korvaa John Normanin, joka ei pelaa henkilökohtaisen syyn vuoksi. Loukkaantumisten takia sivussa ovat Julius Junttila ja Henrik Haapala.

Vastustaja SKA pelasi viimeksi sunnuntaina, kun Barys Nur-Sultan haki voittomaalikilpailun jälkeen kaksi pistettä luvuin 4-3. Pietarilaisilla on näin ollen alla kaksi peräkkäistä tappiota. Paineita trendin kääntämiseksi varmasti riittää tänä iltana lännen kärkiryhmää vastaan.

Illan ottelu alkaa klo 19.30 Suomen aikaa ja on joukkueiden 30:s kohtaaminen KHL:ssä. Voitot ovat menneet 19-10 pietarilaisten eduksi. Neljä edellistä keskinäistä peliä on päättynyt yhden maalin erolla jommankumman eduksi, joten tasainen jääkiekkoilta on varmasti tänäänkin edessä.

Jokereiden kokoonpano:

6 Jesse Joensuu – 21 Brian O’Neill (A) – 71 Nicklas Jensen
19 Veli-Matti Savinainen – 11 Kalle Kossila – 81 Iiro Pakarinen
48 Henri Ikonen – 10 Jordan Schroeder – 77 Teemu Turunen
33 Markus Hännikäinen – 42 Hannes Björninen – 12 Marko Anttila (C)

40 Petteri Lindohm (A) – 52 Philip Holm
28 Otto Leskinen – 90 David Sklenicka
4 Tommi Kivistö – 3 Niklas Friman

39 Anders Lindbäck (30 Janne Juvonen)