Dynamo uudistui rajusti kesällä

Kaksinkertainen KHL-mestari Dynamo Moskova lähti tähän kauteen isojen muutosten jälkeen. Päävalmentaja vaihtui ja myös pelaajaliikenne on ollut vilkasta.

Dynamo Moskova eteni viime kaudella läntisen konferenssin välieriin, kunnes kaatui SKA Pietarille voitoin 1-4. Kesän aikana on tapahtunut valtaisia muutoksia, kun moni tähtipelaaja vaihtoi maisemaa seuran epäselvän tilanteen vuoksi. Siitä huolimatta Dynamolla on kilpailukykyinen joukkue, joka voi taistella jopa kotiedusta.

KHL:n suuriin ja Venäjän perinteikkäimpiin seuroihin kuuluva Dynamo on pelannut kahden viime kauden aikana nopeaa ja hyökkäysvoittoista jääkiekkoa, joka on ollut monille vastustajille myrkkyä. Päävalmentajana toiminut Sergei Oreshkin jätti seuran viime kauden jälkeen ja tilalle tuli hänen apunaan toiminut 44-vuotias Vladimir Vorobjov, joka voitti pelaajaurallaan Venäjän mestaruuden neljä kertaa.

Dynamon tyyli tuskin muuttuu oleellisesti Vorobjovin alaisuudessa, mutta on mielenkiintoista nähdä, millaisen loven usean huippupelaajan lähtö jättää joukkueen tekemiseen. Puolustuksesta poistuivat johtohahmot Andrei Mironov ja Mat Robinson, hyökkäyksestä taas kahdeksasta tehokkaimmasta hyökkääjästä seitsemän, mm. Denis Kokarev ja Maksim Karpov. Viime kauden ykköspyssy Martins Karsums kuitenkin jatkaa seurassa.

Dynamon ykkösvahtina jatkaa kokenut 37-vuotias Aleksandr Jerjomenko, joka aloittaa jo seitsemännen kautensa seurassa. Myös puolustus on todella kokenut kapteeni Ilja Nikulinin ja joukkueen ainoan suomalaisen Juuso Hietasen johdolla. Juuri puolustuspää näyttäisi olevan Dynamon vahvin osa paperilla kauden alkaessa.

Hyökkäyspäästä poistuneiden pistelinkojen tilalle on löydettävä uusia. Siirtomarkkinoilta verkkoon tarttui ykkössentteriksi kaavailtu Dustin Boyd, joka teki usealla kaudella hurjaa jälkeä Barys Astanassa tuttujen ketjukaverien Nigel Dawesin ja Brandon Bochenskin rinnalla. Kauden kolmessa ensimmäisessä pelissä kaksi maalia tehnyt Nikita Komarov saapui Dinamo Minskistä.

Kolmen KHL-kauden aikana Dynamo on ollut Jokereille yksi vaikeimmista vastustajista ja voittanut viisi edellistä kohtaamista. Kahdeksasta keskinäisestä Jokerit on vienyt kaksi, mutta edellinen voitto on niinkin kaukaa kuin syyskuun puolivälistä 2015. VTB-jääpalatsissa Jokerit ei ole Dynamoa onnistunut kolmen vierailun aikana kukistamaan.

Tämän kauden Dynamo on aloittanut Jokereiden kanssa samanlaisella pistetahdilla: kolmesta pelistä on tullut viisi paunaa. Avauspelissä kaatui Vitjaz voittomaalikilpailun jälkeen 4-3, toisessa tuli 1-6-tukkapölly TsSKA:lta ja sunnuntaina Dynamo peittosi Slovanin 4-2. Kaikki pelit moskovalaiset ovat pelanneet kotonaan. Paras pistemies on latvialainen Karsums tehoin 0+3=3.

Illan ottelu alkaa klo 19.30 ja suoraa lähetystä voit seurata Viasatin ja Viaplayn kautta. Kamppailu on Jokereille tämän viikon ainoa. Pelit jatkuvat ensi viikolla niin ikään VTB-jääpalatsissa, kun vastassa on Spartak Moskova.

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2019/2020