Dynamo ratkaisi viime hetkillä

Jokerit taisteli ja pelasi hyvän ottelun Hartwall Arenassa, mutta viime aikona hyvässä vireessä ollut Dynamo Moskova oli parempi lukemin 2-1.

Päävalmentaja Erkka Westerlundin kommentit ottelusta:

Jokerit - Dynamo Moskova 1-2 (0-0, 0-1, 1-1) (Tilastot KHL.ru)

Ennen ottelua palkittiin Henrik Karlsson Tikkurilan kuukauden pelaajana tammikuun osalta. Myös Steve Moses pokkasi pystin, kun KHL:n maalipörssin ykkösnimi pokkasi Old Chiefs -kannattajayhdistyksen Vuoden päällikkö -palkinnon.

Seremonioiden jälkeen päästiin itse asiaan, kun Jokerit ja Dynamo alkoivat ottaa mittaa toisistaan. Viiden ottelun voittoputkessa kamppailuun tullut moskovalaisvieras tiedettiin kovaksi joukkueeksi, joka ei ilmaiseksi anna ainuttakaan maalipaikkaa.

Ottelu noudatteli odotettua kaavaa, sillä maalit olivat kortilla. Ensimmäisessä erässä Jokereiden ylivoima pyöri mallikkaasti, mutta viimeistely ontui. Aleksander Lazushin Dynamon maalilla nollasi yritykset. Siihen hänellä riitti kompetenssia, sillä tilastoiksi oli heittää sarjan paras yli 95 pykälän torjuntaprosentti.

Myös Jokereiden alivoima oli moskovalaisten tapaan vireessä ja piti maalin puhtaana ensimmäisessä erässä kahden yrityksen aikana. Toisessa erässä painettiin pitkä pätkä täysin kentällisin ja hienokseltaan Jokerit oli niskan päällä. Tiiviisti pelanneet joukkueet joutuivat kuitenkin tyytymään laukauksiin parhaan sektorin ulkopuolella.

Erän puolivälissä Dynamo mursi Jokereiden puolustuksen nopeiden syöttöjen ansiosta, mutta Henrik Karlsson astui esiin huikealla torjunnalla, joka saattoi hyvin olla koko kauden komein. Maalivahti kaapaisi hanskakädellään Andrei Mironovin rysty-yrityksen hoteisiinsa, kun nuori puolustaja ehti jo varmasti miettiä maalin jälkeistä tuuletusta.

Jokerit tuhri tämän jälkeen ylivoimapelin ja nukahti sekunnin murto-osaksi kolme minuuttia ennen erän loppua. Jokerit-alueen aloitustilanteessa Dynamo ryntäsi eteenpäin ja takatolpalta Konstantin Glazatshev sai rauhassa siirtää illan ensimmäisen osuman.

Kolmanteen erään Jokerit tuli vahvasti ja Dynamo joutui ensimmäistä kertaa illan aikana tosissaan vaikeuksiin. Vieraat sortuivat jäähyihin ja kahden miehen ylivoimalla isännät saivat pelin vihdoin tasoihin, kun erää oli pelattu reilut seitsemän minuuttia. Linus Omark löysi takatolpalta Petr Koukalin, joka ohjasi kauden 12. osumansa.

Jokerit jatkoi hallintaansa, mutta tulosta ei enää saatu aikaiseksi. Maksim Karpov hiljensi Hartwall Arenan kolme minuuttia ennen loppua karkaamalla laidalta läpi ja ujuttamalla Karlssonin patjan alta voittomaalin. Ruotsalaisvahti ei aivan saanut venytettyä jalkaansa kiekon tielle, vaikka olikin todella lähellä onnistua.

Tasoitus ei ollut kaukana, sillä Steve Moses täräytti kiekon maalirautoihin ja oli vielä viimeisellä minuutilla osua, mutta Lazushin piti lopulta takaiskut yhdessä. Moses ei vielä tässä ottelussa saanut rikottua KHL:n yhden kauden maaliennätystä. Yrityksen perusteella se on enää vain ajan kysymys.

Seuraavan kerran Jokerit pelaa sunnuntaina Pietarissa, jossa vastassa on Bobrov-divisioonan kärkikamppailussa SKA Pietari. Luvassa on kiihkeä taisto pisteistä sekä divisioonan kärkipaikasta, joka tarkoittaisi playoffseihin lähdettäessä toista sijaa läntisessä konferenssissa.

Maanantai-illan kotiottelu oli Jokereille runkosarjan viimeinen. Hartwall Arenassa vieraili 30 ottelussa kaikkiaan 327 972 katsojaa eli keskiarvo nousi lukemaan 10 932. Kokonaismäärä on Jokereiden historian korkein.

Jokerit haluaa kiittää yleisöä huikeasta tuesta runkosarjan aikana ja toivottaa tervetulleeksi pudotuspeleihin 27. helmikuuta alkaen!