Dynamo niukasti parempi - "Ei tunnettu sanaa työvoitto"

Jokerit laukoi 44 kertaa kohti Dynamo Moskovan maalia tapaninpäivän kotiottelussa ja teki kolme maalia, mutta ne eivät riittäneet voittoon. Vierailija oli tehokkaampi harvoissa paikoissaan ja vei pelin jatkoajalla.

Päävalmentaja Lauri Marjamäen kommentit ottelusta:

Jokerit - Dynamo Moskova ja. 3-4 (0-1, 2-1, 1-1, 0-1) (Tilastot KHL.ru)

Jokerit oli ennen tapaninpäivän tansseja hävinnyt Dynamolle kahdeksan ottelua putkeen, joten motivaation puutetta punakeltaisten otteissa ei ollut havaittavissa. Helsinkiläiset painoivat jalan kaasulle ensimmäisestä vaihdosta lähtien.

Vastustaja teki avausmaalin, eikä Jokereilla ottelun alkupuoliskolla ollut juuri onnea maalipaikoissa. Moskovalaisten betonipuolustus piti ja viimeisenä lukkona maalivahti Ivan Botsharov nappasi laukaukset haltuunsa varmasti.

Kuumassa pelissä tunteet loimusivat, kun vihellysten jälkeen ei säästelty iskuja. Tuomarit pitivät kamppailun hanskassa ja päähuomio alkoi siirtyä hurjaan vauhtiin, jolla molemmat ryhmät pelasivat. Jokereiden epäonneksi Dynamo siirtyi toisen erän alkupuoliskolla jo 2-0-johtoon.

Helsinkiläiset joutuivat perään kahden miehen alivoimalle. Sadatta peliään jokeripaidassa pelannut Ryan Zapolski piti alivoimapelaajien avustuksella maalin puhtaana, eikä Dynamo päässyt kolmen osuman karkumatkalle. Hetkeä myöhemmin helähti toisessa päässä, kun Viktor Lööv sivalsi siniviivalta kauden kuudennen osumansa.

Jokerit pääsi peliin mukaan ja erän lopussa peli iskettiin tasoihin. Loistavan esityön avausmaaliin tehnyt Sakari Manninen toimi nyt viimeistelijänä, kun hän niittasi kahden miehen ylivoimalla Brian O’Neillin lättysyötön verkkoon. Osuma oli Manniselle kauden 13:s.

Kolmannessa erässä Jokerit jatkoi rummutusta ja Dynamon jaloissa alkoi painaa. Siirretyn rangaistuksen aikana isännät ottivat johdon erän puolivälissä, kun Manninen nappasi illan kolmannen tehopisteensä ja tarjoili John Normanille hyökkääjän kauden 15:nnen maalin.

Kotijoukkue oli jo marssimassa kohti kotivoittoa, mutta niin vain Dynamo rokotti ylivoimalla pelin tasoihin. Jatkoajalla Jokerit oli edelleen aktiivisempi, mutta vieraat onnistuivat kaivamaan voiton. Helsinkiläisten murheelliset tulokset Dynamoa vastaan saivat näin jatkoa. Suoritustaan isäntien ei tarvitse hävetä.

Jokerit jatkaa pelejä seuraavaksi kahden pelin vieraskiertueella, kun perjantaina on vastassa HK Sotshi ja sunnuntaina vuoden viimeisessä pelissä Slovan Bratislava. Kotona pelataan taas 3. tammikuuta, jolloin vastassa on Sibir Novosibirsk.

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2018/2019

X

Enemmän pelissä.

Jokerit on aina raivannut oman polkunsa. Haluamme olla jotain suurempaa, enemmän kuin muut. Vahva visio ja kunnianhimo ovat johtaneet meidät divarista suomalaisen lätkän kärkeen – ja sitä kautta KHL:n kovaan pyöritykseen. Samalla meistä on kasvanut seura, joka herättää tunteita.

Jääkiekko on suomalaisille pyhä asia, ja suurista unelmista ääneen puhuminen herättää mielipiteitä. Meitä on sanottu suuruudenhulluiksi, jopa pettureiksi. Vihaa tai rakasta, me viemme pilke silmäkulmassa suomalaista jääkiekkokulttuuria eteenpäin – koko intohimoisen Jokeriperheen voimin.

Jokerit on pelannut Euroopan parasta lätkää KHL:ssä jo viiden kauden ajan. Olemme tarjonneet monelle pelaajalle uransa suurimman haasteen ja rakentaneet puitteet mestariksi kasvamiseen.

Nyt edessä on uusi aikakausi ja meillä on kasassa yksi kaikkien aikojen jokerijoukkueista. Tavoitteemme on selkeä: haluamme kaapata himoitun Gagarin Cupin ensi keväänä Helsinkiin.

Meillä on enemmän pelissä.
Tule Pasilaan todistamaan, miltä se näyttää ja tuntuu.

Jari Kurri signature

Jari Kurri
Hallituksen puheenjohtaja
Jokerit Helsinki

Jatka jokerit.comiin