Dynamo-kirousta murtamaan tiistaina

Jokerit pelaa kolmen kotipelin sarjan viimeisen kamppailun tiistaina, kun vieraaksi saapuu Dynamo Moskova. Suurseura on ollut helsinkiläisille iso peikko jo pidempään.

Jokereiden kuuden pelin pisteputki tuli päätökseen sunnuntain huippuottelussa, jossa SKA Pietari oli vahvempi luvuin 4-1. Avauserässä molemmilla joukkueilla oli hetkensä, mutta vierailija käytti paikkansa tehokkaammin ja karkasi 3-1-johtoon. Jokereiden ei onnistunut enää kuroa eroa umpeen, vaan SKA jäädytti pelin taidokkaasti.

-Pelasimme ihan ok ottelun, mutta tekemämme virheet olivat liian isoja tuon kaliiberin joukkuetta vastaan. Menetimme fokuksen muutaman kerran väärässä kohtaa ja se maksoi. Kävimme pelin läpi tänään videoilta, otamme opiksi virheistä ja katsomme huomiseen, Nicklas Jensen kertoi.

Tanskalaishyökkääjä teki Jokereiden ainokaisen sunnuntain pelissä ja on nyt osunut tolppien väliin neljässä ottelussa peräkkäin. Jensen nauttii pelaamisesta ja oli myös SKA-pelissä helsinkiläisten vaarallisimpia pelaajia. Hän ei niellyt tappiota pureskelematta, vaan vaatii jatkossa parempaa niin itseltään kuin koko joukkueelta sarjan parhaita ryhmiä vastaan.

-Kaikki suurseurat, kuten SKA ja TsSKA, ovat meille suosikkivastustajia, joita vastaan nautimme pelata. Heitä vastaan meidän on oltava parhaimmillaan, joten on turhauttavaa kokea tappio, Jensen analysoi.

-On tärkeää tajuta, että näillä peleillä on isompi merkitys, korkeampi vaatimustaso ja pitää olla valmis tekemään aivan kaikkensa voiton eteen. Olimme mielestäni henkisesti valmiita eilen, mutta teimme liian isoja virheitä.

Iso peli odottaa myös tiistaina, sillä läntisessä konferenssissa viidenneksi noussut Dynamo on ollut yksi KHL:n kovakuntoisimpia ryhmiä viime kuukausina. Helsinkiin joukkue saapuu voitettuaan yhdeksästä viime pelistään seitsemän. Jokereita vastaan moskovalaiset ovat ottaneet KHL:ssä peräti yhdeksän peräkkäistä voittoa, viimeksi tapaninpäivänä 4-3 jatkoajalla.

-Meidän pitää olla nälkäisiä ja tulla peliin energisesti. Pelataan hyvällä itseluottamuksella ja yhdessä joukkueena. Lopputulos on varmasti hyvä, kun toteutamme suunnitelmaa tiiviinä viiden pelaajan yksikkönä, Jensen painotti.

Jokereiden vire kokonaisuutena on viime aikoina ollut hyvä ja läntisen konferenssin kolmonen on saanut tekemisensä korkealle tasolle. Sunnuntain tappio kirveli hetken, mutta kausi vyöryy vääjäämättä eteenpäin. Uusi testi tulee eteen aina nopeasti.

-Tämä on osa jääkiekkoa. Välillä voittaa isoja pelejä, välillä häviää. Keskittymisen on kuitenkin aina oltava oikeissa asioissa ja itse tekemisessä. Harjoittelemme hyvin tänään ja saamme fiiliksen ylös. Olemme sataprosenttisen valmiita huomenna, Jensen vakuutti.

Jokereiden ja Dynamo Moskovan välinen ottelu alkaa tiistaina klo 18.30. Loppiaisena 50 vuotta täyttäneen Ari Sulanderin johdolla ottelussa nähdään kunniavieraina jokerihistorian legendaarisimpia maalivahteja. Liput hankit Ticketmasterin verkkosivuilta. Tervetuloa paikan päälle nauttimaan hienosta jääkiekkoillasta ja kannustamaan Jokerit voittoon!

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2018/2019