Dinamo Riika taistelussa playoff-paikasta

Peter Tiivola pelaa Dinamon ykkösketjun keskellä. Kuva: KHL

Dinamo Riika on selvinnyt KHL:n pudotuspeleihin edellisen kerran keväällä 2014. Tänä syksynä joukkue on esittänyt parhaita otteitaan pitkään aikaan. Suomalaisväriä latvialaisryhmään tuovat hyökkääjät Jere Karjalainen ja Peter Tiivola.

Isoja muutoksia pelaajapuolella kevään ja kesän aikana tehnyt Dinamo on läntisessä konferenssissa tällä hetkellä kymmenentenä. Eroa pudotuspeliviivan yläpuolelle on vain kaksi pistettä. Kahdeksasta viime pelistä on tullut neljä voittoa ja yhteensä kymmenen pistettä.

Päävalmentajaksi saapunut Sergei Zubov jätti seuran yllättäen perjantaina vedoten perhesyihin. Hänen tilalleen päävastuuseen nostettiin valmennustiimissä jo ennestään työskennellyt Valerijs Kulibaba. Hän toimi päävalmentajana jo lauantaina Tsherepovetsissa, jossa Dinamo kärsi 0-2-tappion Severstalille.

Dinamo on pelannut tasaisia otteluita läpi kauden ja taistellut voitosta likipitäen joka ilta. Yksi suurimpia syitä tälle on 29-vuotias maalivahti Johan Mattsson, joka saapui seuraan Frölundasta täksi kaudeksi. Ruotsalainen voitti maansa mestaruuden göteborgilaisseurassa kaksi vuotta sitten ja pelaa nyt ensimmäistä kauttaan KHL:ssä.

Hyökkäyspäässä ylivoimapeli on ollut tehokasta, sillä prosentti 23,9 on sarjan kahdeksanneksi parasta. Dinamo on tehnyt 44 maalistaan 17 ylivoimalla. Alivoimatehokkuus taas kuuluu sarjan keskikastiin.

Dinamo peluuttaa joukkuettaan tasaisesti, sillä yhdenkään kenttäpelaajan keskimääräinen jääaika ei ole noussut yli 20 minuutin. Eniten huhkivat puolustajat Oskars Cibulskis ja Brandon Gormley. Hyökkääjistä suurinta vastuuta nauttivat tshekit Lukas Radil ja Rudolf Cerveny, joka pelasi viime kaudella Pelicansissa ja on täten hyvin tuttu jokerisentteri Hannes Björniselle.

Hyökkääjä Nikolajs Jelisejevs on pelannut vahvan alkukauden ja tehnyt jo kymmenen maalia. Hän on kuitenkin sivusta sunnuntain pelistä loukkaantumisen vuoksi. Sama pätee hyökkääjä Aleksandr Protapotivshiin, puolustaja Frank Corradoon sekä maalivahti Matej Machovskyyn.

Suomalaishyökkääjistä Jere Karjalainen (3+3=6) ja Peter Tiivola (1+3=4) eivät ole pisteiden valossa vielä loistaneet. Karjalainen ei ollut perjantaina Dinamon kokoonpanossa Tsherepovetsissa, mutta on joukkueen vahvuudessa vieraskiertueella. Tiivola sen sijaan pelasi ykkösketjussa kokeneen Lauris Darzinsin ja Radilin keskellä.

Jokereiden ja Dinamon edellisestä KHL-kohtaamisesta on vierähtänyt jo yli vuosi. Helsinkiläiset voittivat Hartwall Arenassa lukemin 4-1 lokakuussa 2020. Myös viime kauden ensimmäinen kohtaaminen Riiassa päättyi punakeltaisille luvuin 3-1. Kaikkiaan joukkueet ovat ottaneet KHL:ssä yhteen 25 kertaa. Voitot ovat Jokereiden eduksi 18-7.

Sunnuntain ottelu alkaa klo 16.00. Matsiin voimassa erikoistarjous: 4 lippua 40 eurolla. Edun hyödynnät Ticketmasterin verkkosivuilla.

Tervetuloa paikan päälle nauttimaan Euroopan parhaasta lätkästä ja kannustamaan Jokerit voittoon!

Dinamo Riian kokoonpano 22.10. Severstal-pelissä:

10 Lauris Darzins - 74 Peter Tiivola - 52 Lukas Radil
9 Hunter Shinkaruk - 85 Rudolf Cerveny - 19 Émile Poirier
15 Martins Karsums - 91 Daniels Berzins - 87 Gints Meija
13 Gunars Skvorcovs - 22 Filips Bruncis - 32 Edgars Kulda

27 Oskars Cibulskis - 24 Reece Scarlett
3 Brandon Gormley - 4 Nerijus Alisauskas
11 Kristaps Sotnieks - 55 Patriks Ozols
29 Ralfs Freibergs

33 Johan Mattsson (31 Eriks Vitols)