Dinamo noussut kärkikahinoihin lännessä

Dinamon kannattajilla on ollut aihetta hymyyn alkukaudesta.

Dinamo Riian alkukausi on yllättänyt monet, mutta jo viime kaudella joukkue pelasi tasapäin suuren osan otteluistaan. Nyt pelit ovat alkaneet kääntyä voitoiksi tappioiden sijaan.

Neljällä viime kaudella KHL:n pudotuspelien ulkopuolelle jäänyt Dinamo on saanut tähän syksyyn hyvän startin. Läntisen konferenssin viides tila ennen tiistain pelejä on joukkueelta hyvä suoritus. Hyökkäyspäässä materiaali on leventynyt ja puolustukseenkin hankittu hyviä nimiä.

Dinamo on pelannut ennakkoluulottomasti ja lyönyt isommilleen kapuloita rattaisiin illasta toiseen. Jo viime kaudella joukkue pystyi vääntämään useimpina iltoina tasapäin vastustajiensa kanssa, mutta maalin pelit kääntyivät miltei poikkeuksetta tappioiksi. Nyt tahti on muuttunut ja tyyli on tuottanut tulosta.

Kun Janis Kalnins siirtyi Jokereihin, pestattiin uudeksi ykkösvahdiksi viisi viime kautta Pohjois-Amerikassa pelannut Kristers Guldlevskis. Kolme NHL-peliä vyölleen saanut 26-vuotias Latvian maajoukkuevahti on aloittanut kauden hyvin ja ollut luottomies Dinamon puolustuksen takana. Omiin on yhdeksässä pelissä mennyt vain 19 kiekkoa, mikä on hyvä lukema.

Puolustuksen kiekollinen johtaja on ollut KalPasta tullut Mathew Maione, joka on aloittanut kauden valtaisin tehoin. Yhdeksässä pelissä 3+7=10 paunaa nakutellut kanadalainen on KHL:n pakkien pistepörssin jaetulla kärkipaikalla. Maione, Latvian maajoukkuepakit Uvis Balinskis ja Kristaps Sotnieks, venäläinen Sergei Gimajev ja toinen kanukki Marc Zanetti jakavat vastuun tasaisesti joukkueen peräpäässä.

Hyökkäyksessä Linus Videll on ollut ylivoimainen ykköshevonen, joka on tehnyt 6+5=11 pistettä ja on KHL:n pistepörssissä kolmantena. Traktorissa viime kaudella pelannut ruotsalainen on löytänyt hyvän vireen seurassa, jota hän edusti jo kaudella 2014-15. Videll on tehnyt viisi maalia ylivoimalla.

Dinamossa viime kaudella pelannut Anssi Salmela jätti seuran, mutta Vitjazista sinivalkoisia värejä tuli edustamaan hyökkääjä Matias Myttynen. Tamperelaislähtöinen pelaaja on osunut jo neljästi alkukaudesta ja saanut hänkin hyvän startin vuoteen.

Erikoistilanteissa Dinamo on ollut huomattavasti parempi kuin aiemmilla kausilla, mikä on ollut yksi avain menestykseen. Ylivoimatehokkuus (28,6) on kuudenneksi ja alivoima (84,6) kahdeksanneksi parasta KHL:ssä. Jäähyherkkyyttä pitää kuitenkin edelleen työstää, sillä Dinamo on ollut alivoimalla kahdeksanneksi eniten kaikista joukkueista.

Dinamo sai viime viikolla päätökseen kauden raastavimman vieraskiertueen Kiinaan ja Venäjän kaukoitään, joista se haki kolmesta pelistä kunnioitettavat neljä pistettä. Kotiinpaluu ei kuitenkaan ollut matkarasitusten jälkeen ruusuinen, kun Spartak Moskova haki sunnuntaina pisteet Arena Rigasta luvuin 3-1.

Jokerit ja Dinamo kohtasivat viime kaudella neljästi ja voitot menivät tasan 2-2. Kaikkiaan voitot ovat KHL-aikana 15 kamppailussa Jokereiden eduksi 10-5.

Tämän illan ottelu alkaa klo 19.30 ja suoraa lähetystä voit seurata Viasatin ja Viaplayn kautta.

Dinamon kokoonpano sunnuntain Spartak-pelissä:

49 Emils Gegeris - 79 Vitalijs Pavlovs - 13 Gunars Skvorcovs
19 Mikelis Redlihs - 55 Linus Videll - 10 Lauris Darzins
15 Matias Myttynen - 97 Roberts Lipsbergs - 9 Kevin Clark
25 Andris Dzerins - 41 Frenks Razgals - 16 Martins Dzierkals
91 Daniels Berzins

11 Kristaps Sotnieks - 56 Sergei Gimajev
18 Mathew Maione - 51 Marc Zanetti
7 Kristaps Zile - 63 Dmitri Shulenin
28 Cade Fairchild

50 Kristers Gudlevskis (82 Timur Biljalov)

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2018/2019