Dinamo nälkäisempi perjantain väännössä

Jokerit hukkasi mahdollisuuden vankistaa läntisen konferenssin kolmatta sijaansa häviämällä Dinamo Riialle 2-4. Helsinkiläiset eivät saaneet kaikilta pelaajilta täyttä panosta perjantain ottelussa.

Päävalmentaja Jukka Jalosen kommentit pelistä:

Jokerit – Dinamo Riika 2-4 (0-0, 1-1, 1-3) (Tilastot KHL.ru)

Illan Work hard, rest easy -pelaaja:
Olli Palola iski tehot 1+1 ja oli ketjukavereidensa John Normanin ja Pekka Jormakan kanssa kirkkaasti Jokereiden paras osa perjantai-illan kamppailussa. Kolmikko vastasi isäntien molemmista maaleista, mutta ei saanut tulitukea muilta. Norman sai ansaitun kutsun olympialaisiin Ruotsin ryhmään ja lähtee Etelä-Koreaan, kun taas kovaan vireeseen yltyneet Palola ja Jormakka jäävät Suomeen valmistautumaan pudotuspeleihin. 

Ottelun ratkaisu:
Perjantai-ilta ja täysi halli sai molemmat joukkueet intoutumaan vauhdikkaaseen peliin, jossa puolustusvelvoitteet eivät olleet tärkeysjärjestyksessä korkeimmalla. Molemmat hukkasivat paikkoja ja myös maalivahdit Ryan Zapolski sekä Mantas Armalis pelasivat hyvän pelin. Lopulta homma ratkesi kolmannessa erässä kahteen kahden miehen ylivoimaan. Jokerit ei omaansa käyttänyt, mutta Dinamo oli nälkäisempi. Voittomaali syntyi vain reilu minuutti ennen loppua.

Pakkikalusto hupeni:
Jokerit pelasi pahimmillaan neljällä puolustajalla ottelussa, mukaan lukien pakkina viime pelit häärinyt Petteri Wirtanen. Niin Oliver Lauridsen, Jesper B. Jensen kuin Matt Gilroy jättivät leikin kesken. Päävalmentaja Jalonen toivoi kamppailun jälkeen, ettei kenenkään kausi olisi ohi, mutta tarkempia vastauksia saadaan vasta jatkotutkimuksissa.

Sarjataulukko ja jatko:
Jokerit hukkasi loistavan mahdollisuuden kasvattaa eroa läntisen konferenssin neljänteen Lokomotiv Jaroslavliin. Nyt ero on yksi piste, kun helsinkiläisillä on jäljellä kolme ja Lokomotivilla kaksi ottelua. Jokerit ja Dinamo Riika kohtaavat uudelleen sunnuntaina Latviassa.