Debytantit loistivat

Jokerit otti harjoituskauden avauksessaan vakuuttavan 6-1-voiton Sibir Novosibirskista. Tehokkaimpina häärivät Philip Larsen (1+2) ja Juhamatti Aaltonen (1+2).

Erkka Westerlundin kommentit ottelusta:

Kotijoukkue ei aikaillut maalinteon kanssa kauden ensimmäisessä ottelussaan, kun jo 38 sekunnin jälkeen kiekko oli verkossa. Nopea harppuunahyökkäys alkoi omalta siniviivalta Tommi Huhtalan syötönkatkolla, vastustajan sinisellä hän jätti Brandon Kozunille, joka löysi toisesta aallosta Philip Larsenin. Puolustaja painoi limpun varmasti reppuun ja antoi isännille täydellisen alun peliin.

Jokerit vei kamppailua ensimmäisessä erässä, mutta ei esimerkiksi kahden miehen ylivoimalla onnistunut lisäämään johtoaan. Pelin edetessä myös Sibir alkoi päästä paremmin mukaan, kun samalla kotijoukkue hölläsi hieman jalkaa kaasulta. Riku Helenius maalilla piti nollan taululla kahden alivoimapelinkin aikana.

Toiseen erään isännät tulivat jälleen hyvällä iskulla. Kahden miehen ylivoima ei tälläkään kertaa tosin tuottanut tulosta, mutta jälkimmäisen kakkosen aikana Oskari Korpikari täräytti 2-0-johtomaalin. Syötön tarjoili Juhamatti Aaltonen komean nousun päätteeksi.

Viisi minuuttia myöhemmin oli saman ketjun vuoro täysin kentällisin. Tälläkin kertaa Aaltonen syötti ja nyt viimeistelijänä toimi sentteri Petteri Wirtanen. Tämän kaukolaukaus upposi Eetu Pöystin erinomaisen maskin takaa verkkoon. Pöystille on annettava iso plussa myös 2-0-maalista, jossa hän niin ikään seisoi maalivahti Nikita Bespalovin edessä ratkaisevalla hetkellä.

Kolmas maali katkaisi jo hieman Sibirin selkärankaa. Viime kaudella itäisen konferenssin finaaleissa pelannut joukkue menetti kesällä monta tärkeää pelaajaa, eikä pelannut tiistaina muutenkaan aivan parhaalla kokoonpanollaan. Myös Jokereilta puuttui rivistä pelaajia, joten puntit ovat tämän osalta tasan.

Kolmannessa erässä erityisesti Jere Sallisen, Pekka Jormakan ja Niklas Hagmanin johtama ketju oli iskussa. Jormakka teki heti erän alussa ylivoimalla 4-0-maalin, joka sinetöi ottelun voittajan lopullisesti. Jokeridebyyttiään pelannut laitahyökkääjä osui näin heti avauspelissään.

Kakkossyötön osumaan napannut Hagman tarjoili ennen erän puoliväliä Aaltoselle erinomaisen paikan parhaaseen maalintekosektoriin. Aaltonen viritti sydämensä kyllyydestä ja verkko pöllysi ajassa 47.24 viidennen osuman merkiksi.

Sibir rikkoi hyvin torjuneen Heleniuksen nollan ylivoimalla pari minuuttia viidennestä osumasta, mutta Jokerit kuittasi tämänkin nopeasti. Kozun laukoi helsinkiläisten illan neljännen ylivoimaosuman ja kamppailussa oli nähty viimeinen maali. Kakkossyötön merkkauttanut Mathis Olimb oli Kozunin, Larsenin, Jormakan ja Jesper B. Jensenin ohella viides debytantti, joka pääsi pisteille tiistaina.

Harjoituskausi jatkuu Jokereiden osalta torstaina Hartwall Arenassa. Tuolloin vastus on kovin mahdollinen, kun viime kauden mestari SKA Pietari saapuu vieraaksi.

Jokerit – Sibir Novosibirsk 6-1 (1-0, 2-0, 3-1)

0.38 Philip Larsen (Brandon Kozun, Tommi Huhtala) 1-0
27.44 Oskari Korpikari (Juhamatti Aaltonen, Daine Todd) yv. 2-0
33.20 Petteri Wirtanen (Aaltonen) 3-0
41.59 Pekka Jormakka (Larsen, Niklas Hagman) yv. 4-0
43.57 Vitali Menshikov (Damir Zhafjarov) yv. 4-1
47.24 Aaltonen (Hagman, Jesper B. Jensen) 5-1
51.47 Kozun (Larsen, Mathis Olimb) yv. 6-1

Jäähyt: JOK 4x2min, SIB 7x2min

Torjunnat:
Riku Helenius J 8+4+11=23
Nikita Bespalov S 10+9+12=31

Tuomarit: Ville Vuohtoniemi, Markus Väyrynen (Jussi Nikulainen, Henri Sorokin)

Key Official Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2018/2019