C-nuorille hopeaa kaulaan - "Olen ylpeä tästä joukkueesta"

Kuvat: Mikko Taipale

Jokerit koki huippujännittävässä kolmannessa ja ratkaisevassa C-nuorten finaalissa katkeran 1–2-jatkoaikatappion Oulun Kärpille.

Jokerit ja Kärpät iskivät yhteen Helsingin jäähallissa vauhdikkaassa, laadukkaassa ja kiihkeässä kolmannessa finaalissa. Taistelu mestaruudesta ei olisi voinut enää olla tasaisempi, eikä tarjota tämän enempää draamaa. Jokerit oli nimittäin vielä 1.22 ennen varsinaisen peliajan päätöstä kiinni Suomen mestaruudessa. 

Punakeltaiset siirtyivät 1–0-johtoon avauserässä ylivoimalla puolustaja Otto Salinin pudotuspelikevään ensimmäisellä osumalla.

Loppuhetkillä upean kauden pelanneella tehohyökkääjällä Miko Matikalla oli paikka lyödä viimeinen naula Kärppien arkkuun, mutta Kärppä-puolustaja ehti tielle. 

Runkosarjan voittaneet oululaiset hakivat ilman maalivahtia tasoitusta ja saivat lopulta pyörityksen päätteeksi kiekon verkon perukoille, kun puolustaja Arttu Kuivas tinttasi limpun pussin pohjalle. 

Ratkaisu nähtiin jatkoerässä ajassa 63.22, kun vastahyökkäyksestä maajoukkuehyökkääjä Viljami Marjala iski kiekon ohi huikean ottelun torjuneen Jokeri-vahti Joni Jämsän. 

– Tuolla on koppi täynnä pettyneitä jätkiä. Täytyy olla sen verran rehellinen pelille ja todeta, että Kärpät oli tänään parempi. Tulos ei valehtele, vaikka meillä oli lopussa tyhjä maali ja tulos olisi voinut olla toinen. Pettymys on tässä hetkessä kova, mutta elämä jatkuu, Jokereiden C-nuorten päävalmentaja Tuomas Kalliomäki kertoi taiston tauottua. 

Jokereille hopea oli ensimmäinen mitali C-nuorten SM-sarjassa yhdeksään vuoteen. 

– Olen todella ylpeä tästä joukkueesta ja siitä miten pojat taistelivat. Uskon, että tässä joukkueessa on varmasti useita tulevaisuuden ammattipelaajia, Kalliomäki sanoi. 

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2018/2019