C-nuoret siirsivät ratkaisun sunnuntaille – ”Oltiin valmiita tekemään töitä”

Kuvat: Mikko Taipale

Jokerit kaatoi lauantaina Helsingin jäähallissa C-nuorten toisessa SM-finaalissa Kärpät upean peliesityksen jälkeen runkosarjan näytöstyyliin voittaneen Kärpät maalein 4–1 ja siirsi ratkaisun sunnuntaille.

Jokerit lähti toiseen C-nuorten SM-finaaliin selkä seinää vasten, kun perjantaina Kärpät vei finaaliavauksen nimiinsä maalein 2–5. Punakeltaiset tulivat yli 300 silmäparin eteen taistelutahtoa uhkuen ja raapi pakkovoiton kovimmassa mahdollisessa paikassa. 

– Olimme valmiimpia tekemään töitä, olimme aktiivisempia ja teimme ne maalit, joita eilen emme tehneet, päävalmentaja Tuomas Kalliomäki kertoi. 

Jokereiden maaleista laadukkaassa, vauhdikkaassa ja kiihkeässä kamppailussa vastasi alle 16-vuotiaiden maajoukkuenimistä muodostettu ykkösnyrkki Samu Salminen (1+2) – Viljam Sandvik (2+0) – Rasmus Ruusunen (1+2). Tolppien välissä Joni Jämsä pelasi upean ottelun ja venyi kamppailun aikana useisiin haamupelastuksiin. 

Parannettavaa punakeltaisilla jäi vielä ylivoimapeliin, joka ei ole vielä finaalisarjassa tuottanut maaliakaan. 

– Eilen vain siirsimme kiekkoa, mutta nyt jo lauoimme. Huomenna siihen pitää vielä saada napsu lisää. Isoin juttu oli tänään se, että saimme jaettu vastuuta ja peluutusta, kun eilen menimme aika kapealla miehistöllä. Ratkaisuketjukin oli sitä kautta fressimpi kolmannessa erässä, Kalliomäki sanoi. 

Finaalisarja on nyt tasan ja ratkaiseva loppuottelu pelataan sunnuntaina Helsingin jäähallissa klo 16.30. 

– Meidän täytyy jatkaa tästä tällä pelillä mitä nyt nähtiin. Emme voi arkailla, vaan meidän täytyy pelata rohkeasti ja aktiivisesti joukkueena, Kalliomäki päätti.

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2018/2019