Brynäs nurin futislukemin

Jokerit palasi voittokantaan yhden tappion jälkeen kaatamalla Brynäsin 2-1 Tikkurilassa. Maalintekijöinä kunnostautuivat Jere Karalahti ja Petr Koukal.

Päävalmentaja Erkka Westerlundin kommentit ottelusta:

Ensimmäisessä erässä Jokerit oli vieraitaan selkeästi edellä. Erityisesti Linus Omark ja Juhamatti Aaltonen loihtivat komeilla suorituksilla huippupaikkoja Brynäsin maalille, mutta viimeistely oli vaisua. Ruotsalaisjoukkueen maalilla 17-vuotias Felix Sandström torjui yhteensä 15 kertaa avauserässä.

Kerran Jokerit osui, kun Jere Karalahti pommitti vastaiskusta tarkasti 1-0-lukemat neljän minuutin pelin jälkeen. Maukkaan syötön tarjoili Omark, joka löysi puolustajan toisesta aallosta täysin vapaana.

Toisessa erässä Jokereiden ote lepsui, viisikko ei pysynyt tiiviinä ja näin myös Brynäs pääsi luomaan paikkoja. Tasoitus tuli heti erän alussa, kun gävleläisvieraat osuivat samassa tilanteessa kahdesti tolppaan ja viimeistelivät Ponthus Westerholmin toimesta 1-1-lukemat.

Jokerit paransi erän loppua kohden mentäessä, vaikka parhaimpaansa helsinkiläiset eivät edelleenkään pystyneet. Erän lopussa kotijoukkue osui kuitenkin ylivoimalla, kun Omark tarjoili ja Petr Koukal ohjasi maalin edestä ensimmäisen jokerimaalisa. 

Heti seuraavassa vaihdossa tuli vaikeuksia, kun Karalahti ajettiin kovan taklauksen seurauksena suihkuun. Ongelmia oli edessä lisää, kun Atte Ohtamaa passitettiin myös rangaistusaitioon. Kolmannen erän Jokerit joutui näin aloittamaan miltei kahden minuutin kahden miehen alivoimalla.

Jokerit selvitti tukalan tilanteen, eikä kokenut takaiskuja. Kovin pahoja paikkoja Brynäs ei edes päässyt luomaan kahden miehen pakkopelinsä aikana, siksi tiiviisti jokerikolmikko kapteeni Riku Hahlin johdolla pelasi. Myös Ville Lajunen taisteli hienosti.

Isännillä oli paikka pistää peli pakettiin kolmannen erän aikana, sillä joukkue pääsi pelaamaan useampaan otteeseen ylivoimaa. Toisen erän osuma jäi kuitenkin ainoaksi maaliksi erikoistilanteissa. Toisaalta alivoimalla Jokerit oli torstaina erittäin hyvä.

Brynäs yritti lopussa maalia ilman maalivahtia, mutta Jokerit selvitti jämäkästi kamppailun lopun. Henrik Karlsson nappasi tarvittavat torjunnat rauhallisin ottein. Voitto oli Jokereille harjoituskauden viides kuudesta koitoksesta.

Jokerit päättää harjoituskauden ensi viikolla Pietarissa ja Helsingissä pelattavassa turnauksessa. Pietarissa kohdataan torstaina ja perjantaina HK Sotshi sekä Severstal Tsherepovets. Sunnuntaina pelataan Hartwall Arenassa SKA Pietaria vastaan.

Jokerit – Brynäs 2-1 (1-0, 1-1, 0-0)
4.18 Jere Karalahti (Niko Peltola, Linus Omark) 1-0
22.37 Ponthus Westerholm 1-1
38.23 Petr Koukal (Omark, Karalahti) yv. 2-1

Maalivahtien torjunnat:
Henrik Karlsson J 3+11+7=21
Felix Sandström B 15+9+10=34

Rangaistukset: Jokerit 6x2min ja Karalahti 1x5min + PRK, Brynäs 9x2min.

Yleisöä: 1700

Tuomarit: Jukka Hakkarainen, Markus Väyrynen (Lauri Nikulainen, Henri Sorokin)

Key Official Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2018/2019