Boris Majorov: Suomi on toinen kotimaani

Jokerit keväällä 1992 Suomen mestaruuteen luotsannut Boris Majorov vieraili Helsingissä KHL-ottelussa. Hän muisteli aikaansa seurassa lämmöllä ja kertoi hienoista hetkistä. Mestrivalmentajalla on ehtinyt seurata Jokereiden otteita myös tällä kaudella.

Majorov toimi Jokereiden päävalmentajana ensimmäisen kerran jo vuosina 1974-76. Hän palasi seuraan 1990-luvun alussa ja sai käsiinsä loistavan joukkueen, jonka runko oli koottu omista nuorista lahjakkuuksista. Keväällä 1992 Jokerit juhli seurahistoriansa toista Suomen mestaruutta Jyväskylässä kaadettuaan Jyp-HT:n finaaleissa voitoin 4-1.

Majorov muisteli kautta 1991-92 lämmöllä alkaen kesän kovasta harjoittelusta ja päättyen mestaruusjuhliin. Hän ylisti joukkueen sitoutumista ja kurinaalaisuutta.

-Meillä ei koskaan ollut Leksan (valmentaja Leo Äikäs) kanssa ongelmia kurinalaisuuden kanssa. Joukkueessa oli paljon pelaajia, jotka ymmärsivät kovan harjoittelun tärkeyden menestyksen tavoittelussa, Majorov kehui.

Majorov tunnetaan myös Spartak Moskovan legendana. Hän ei kuitenkaan usko, että Jokerit ja Spartak kohtaavat toisiaan pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella tänä keväänä. Myös tästä aiheesta 82-vuotias mestarivalmentaja puhuu haastattelussa.

Katso koko haastattelu yllä olevalta videolta.

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2019/2020