Boris käänsi kurssin

Majorovin valmennuksessa Jokerien kurssi kääntyi välittömästi myötäiseen. Heti ensimmäinen peli tuotti pisteen sarjajohtaja JyP HT:ltä. Loppukausi sisälsi jopa voittoputkia. Putoamispeikko ei kauaa kummitellut.

Boris käänsi kurssin

Lopputuloksena oli yhdeksäs sija, mutta sekin tuntui marraskuisesta näkövinkkelistä melkein mestaruudelta. Teemu Selänne oli liigan pistepörssin seitsemäs. Se oli hänen lopullinen läpimurtokautensa eliittiin. Vuoden takainen paha loukkaantuminen oli voitettu kanta.

Maaliskuussa 1991 Hjallis Harkimo hankki itselleen yksinvallan Jokeri-Hockey Oy:ssä. Siitä alkoivat uudet tuulet puhaltaa. Markkinointiin panostettiin ja pelaajahankintoja suoritettiin harkitun onnistuneesti. Teemun suostuttelu jäämään Jokereihin vielä vuodeksi oli eräs Hjalliksen ensimmäisistä uroteoista. Markus Ketterer tuli Turusta takaisin kasvattajaseuraansa, ja Lappeenrannassa paljon pisteitä SM-liigan debyyttikaudellaan tehtaillut tšekki Otakar Janecky oli niin ikään Hjalliksen kultainen kaappaus.

Keväällä 1992 Jokerit voitti historian toisen Suomen mestaruutensa. Ensimmäisestä oli kulunut 19 vuotta. 1990-luvun riemukulku oli käynnistynyt.

Teemu Selänne lähti tuoreena Suomen mestarina syksyllä 1992 rapakon taakse Stanley Cup -jahtiin, joka vasta vuonna 2007 tuotti tuloksen. Jokerit jatkoi Teemun lähdöstä huolimatta kultakannassa, joskin se keväällä 1993 hieman yllättäen hävisi Porin Ässille puolivälierissä.

Jokerit oli sijoittunut runkosarjassa kakkoseksi, mutta Boris Majorovin aika Jokerien vastuuvalmentajana oli pudotuspelikatastrofin myötä ohi. Majorovin tilalle tuli Alpo Suhonen, jonka pesti kuitenkin päättyi jo marraskuun lopussa samana vuonna. Suhosen tilalle Harkimo pestasi Hannu Aravirran, jonka luotsaamana Jokerit saavutti kolmena seuraavana keväänä kaksi mestaruutta (1994 ja 1996) ja yhden hopean (1995).

Syksyllä 1994 Winnipeg Jets leireili Suomessa valmistautumassa NHL-kauteen. Teemu nähtiin silloin täällä Winnipegin paidassa ja yllättäen loppuvuodesta runsaan parinkymmenen pelin verran myös Jokereissa NHL-työsulun vuoksi. Myös Jari Kurri vahvisti tuolloin Jokereita. Teemu ja Jari olivat voittamassa Jokereille myös Euroopan seurajoukkueiden cup-mestaruutta, ennen kuin NHL-kausi tammikuussa käynnistyi.

Vuosi myöhemmin Jokerit uusi Euroopan Cup -mestaruutensa. Aravirran siirryttyä kevään 1996 SM-kultajuhlien jälkeen Curt Lindströmin seuraajaksi Suomen maajoukkueen päävalmentajaksi astui ”Aran” jättämiin jokerisaappaisiin ruotsalainen Curt Lundmark. Hänen johdollaan Jokerit toistaiseksi ainoan kerran historiassaan puolusti mestaruuttaan uusimalla sen.

Jokerien kaikkien aikojen viidenteen mestaruuteen päättyi myös seuran ja Helsingin vanhan jäähallin yhteinen menestystarina.