Björninen ratkaisi Moskovassa – ”Pelattiin tosi tasapainoisesti”

Jokerit otti neljännen peräkkäisen voittonsa, kun Dynamo Moskova kaatui kuumassa kamppailussa vieraskaukalossa. Hannes Björninen iski voittomaalin kolmannen erän päätöshetkillä.

Dynamo Moskova – Jokerit 2-3 (0-0, 1-1, 1-2) (Tilastot KHL.ru)

Moskovassa nähtiin viihdyttävä jääkiekko-ottelu kahden huippujoukkueen välillä. Myös tunteet kävivät kuumina useaan otteeseen, mikä kieli kamppailun merkityksestä sarjataulukon ja myös tulevien pudotuspelien kannalta. Dynamo oli latautunut maksamaan edellisviikon 1-5-tappion kalavelat.

Helsinkiläiset olivat VTB Arenassa kuitenkin hallitsevampi osapuoli ensimmäisten minuuttien jälkeen. Avauserässä parhaat maalipaikat syntyivät ylivoimalla, mutta Ivan Botsharov kotijoukkueen maalilla venyi kerta toisensa jälkeen kiekon tielle.

Toisessa erässä molemmat joukkueet onnistuivat ylivoimalla. Anton Wedin iski ensin Dynamon johtoon, mutta Nicklas Jensen kuittasi puntit tasoihin nopeasti perään. Tanskalaisen kauden 19. osumaan esityön tekivät Philip Holm ja Jordan Schroeder.

Kolmannessa erässä Jokerit meni edelle, kun Otto Leskinen täräytti siniviivalta kauden neljännen maalinsa. Ilo oli tällä kertaa vieraiden leirissä lyhytaikainen, kun Dynamo tuli tasoihin Rob Klinkhammerin osumalla.

Kamppailu näytti jo etenevän jatkoajalle, mutta upeasti Jokerit kävi iskemässä voittomaalin vain 85 sekuntia ennen päätössummeria. Kaksi syöttöpistettä ottelussa kerännyt Brian O’Neill laukoi ja Hannes Björninen tempaisi irtokiekon sisään. Osuma oli hyökkääjälle kauden kymmenes.

Jokereille voitto oli neljäs perättäinen. Sijoitus tasaisessa läntisessä konferenssissa koheni kolmanneksi. Eroa kärkipaikalla olevaan SKA Pietariin on kaksi pistettä.

-Tiedettiin, että kova peli on edessä. Kuusi päivää oli pelkästään harjoiteltu, kun on niin paljon peruttuja pelejä, päävalmentaja Lauri Marjamäki kertoi.

-Tarvitsee olla taas ylpeä joukkueesta, koska jänne pysyi koko 60 minuuttia. Pelattiin tosi tasapainoisesti. Vastustaja tuli tasoihin, mutta pystyimme kairaamaan voittomaalin lopussa. Se kertoo paljon tästä joukkueesta, hän jatkoi.

Jokereiden oli tarkoitus pelata torstaina Magnitogorskissa Metallurgia vastaan, mutta ottelu ei toteudu vastustajan koronavirustilanteen vuoksi. Helsinkiläisten seuraava ottelu on näin ollen ensi viikon keskiviikkona kotona SKA:ta vastaan.