Björninen peräänkuuluttaa valmistautumisen ja henkisen tilan merkitystä

Helsingistä Habarovskiin, Vladivostokiin, Novosibirskiin ja viimeisenä Nur-Sultaniin. Jokereiden pitkä vieraskiertue päättyy tänään keskiviikkona, kun vastaan asettuu Barys. Hannes Björninen on vakuuttunut, että punakeltaisilla riittää virtaa viimeiseenkin peliin.

-On huomattu, että hyvässä kunnossa ollaan joukkueena. Se on yksi vahvuuksistamme. Luotto on olemassa siihen, että jaksamme kyllä pelata. Kyse on enemmän valmistautumisesta ja henkisestä tilasta. Kun ne hoidetaan, tulosta tulee varmasti tässä viimeisessäkin pelissä, Björninen kertoo.

Jokerit on ottanut kolmesta pelistä viisi pistettä ja erityisesti puolustuspeli on ollut kiitettävällä tasolla. Vastustaja on pystynyt varsinaisella peliajalla tekemään ainoastaan kaksi maalia helsinkiläisten verkkoon. Maanantaina Sibir kaatui 2-0 ja vastustaja sai vain 12 laukausta kohti vieraiden maalia.

-Hyvin olemme mielestäni onnistuneet ja myös alivoima on ollut hyvää. Sitä kautta kokonaisuutena puolustuspeli on toiminut ihan hyvin. Yritetään jatkaa samalla tavalla, koska usein juuri puolustuspeli on avain voittoon, Björninen miettii.

Keskiviikkoon lähdettäessä Jokereiden alivoimapelaaminen on KHL:ssä toiseksi tehokkainta ja prosentti on huima 89,0. Ainoastaan sarjakärjessä porskuttava Metallurg Magnitogorsk on pystynyt parempaan (89,2%).

-Pyritään olemaan aktiivisia ja aggressiivisiakin, kun on paikka. Pitää myös osata tunnistaa tilanteet; alkuun voi olla aktiivinen, mutta voimme joutua vetäytymään muotoon ja silloin se pitää tehdä hyvin, Björninen kuvailee.

-Olen tykännyt aktiivisuudestamme. Olemme saaneet vastustajaa häirittyä ja sekunteja ehtii kulua jäähyjen alusta. Sitä meidän pitää jatkaa.

Björniselle pitkä Venäjän Kaukoidän, Siperian ja Kazakstanin kiertue on uran ensimmäinen. Hyökkääjä iski maanantaina voittomaalin Sibirin verkkoon ja ollut muutenkin tuttu luotettava itsensä pelistä toiseen.

-Pitkiä lentoja ja vähän erilaista. Hyvältä on kuitenkin tuntunut ja mielenkiinnolla ollaan täällä idässä. Tämä on uudenlainen kokemus, jossa valmistautuminen peleihin korostuu, Björninen kertoo.

-Onhan tämä vähän erikoista, että aurinko laskee jo siinä vaiheessa, kun lähdetään treeneistä hotellille ja on ihan pimeää. On ollut ihan mielenkiintoista elää meidän rytmillä täällä. Se on välillä jopa vähän huvittanutkin, hän naurahtaa.

Tämän päivän ottelu on joukkueelle jo runkosarjan 26:s. Tahti on ollut armoton, eikä Björninen pääse levähtämään maajoukkuetauollakaan. Siitä piti huolen ansaittu kutsu Leijoniin ja sentteri nähdään Karjala-turnauksessakin tositoimissa. Ensimmäistä kauttaan Jokereissa pelaava hyökkääjä ei tunnu lepoa kaipaavankaan.

-Pitää kuunnella kroppaa koko ajan, mutta harjoittelua ei saa unohtaa. Mielestäni se on toiminut ihan hyvin, että uskaltaa myös harjoitella. Pelipäivä pidetään erityisenä. Se on juhlapäivä ja tärkein homma. Silloin yritetään aina olla parhaimmillamme, hän miettii.

Tänään Nur-Sultanissa edessä on pitkän kiertueen viimeinen testi. Jokerit kukisti Barysin syyskuussa Helsingissä voittomaalikilpailun jälkeen, joten on helppo odottaa jälleen tasaista ottelua. Vastustaja on idässä seitsemäntenä.

-Vaarallinen joukkue, joka tykkää hyökätä ja iskeä vastaan kovaa. Paljon taitavia pelaajia ja pieni kaukalo, niin varmasti he pyrkivät riistoihin ja iskemään nopeasti. Meidän pitää olla jämäkkä kiekon kanssa ja pystyä itse myös hyökkäämään. Sitä kautta saamme heitä kulutettua, Björninen suunnittelee.

Keskiviikon ottelu alkaa klo 15.30 Suomen aikaa. Suoraa lähetystä voit seurata discovery+-palvelun kautta.