Barys mättää maaleja ja taistelee idän kärkisijoista

Kazakstanin jääkiekkoylpeys Barys on yllättänyt monet alkukaudesta iloisella hyökkäyspelillään. Andrei Skabelkan johtama ryhmä on idässä viidentenä.

Viime kaudella playoffsien ulkopuolelle jäänyt Barys on pessyt kasvonsa tänä syksynä komealla tavalla. Joukkueen tehtyjen maalien keskiarvo 3,36 on Jokereiden (3,68) ja Avtomobilistin (3,37) jälkeen KHL:n kolmanneksi paras. Verkko on toki heilunut myös omassa päässä taajaan, mutta kokonaisuutena kauden ensimmäinen puolisko on ollut positiivinen.

Hyökkäyksessä edukseen ovat erottuneet erityisesti hyökkääjä Roman Startshenko sekä puolustaja Darren Dietz. Startshenko on KHL:n pistepörssin kolmantena tehoin 12+17=29, kun taas Dietz, johtaa pakkien pistepörssiä lukemin 9+20=29. Myös ruotsalaisvahvistus Andre Petersson (12+16=28) on kurittanut vastustajia tiiviiseen tahtiin.

Barysin tolppien välissä nähdään mielenkiintoinen sisäinen taistelu vastuusta ex-jokerivahti Henrik Karlssonin ja Suomessa useamman vuoden torjuneen Dominik Hrachovinan välillä. Viime peleissä vaaka on kallistunut enemmän jälkimmäisen puoleen, joten hän saattaa hyvinkin saada vastuuta "toisessa kotimaassaan" perjantaina. Tshekki saapui Suomeen 16-vuotiaana syksyllä 2010, jolloin hän liittyi TUTOn junioreihin. Sieltä matka jatkui Tapparaan, jossa maalivahti pääsi juhlimaan kahta SM-liigan mestaruutta.

Barys oli täysin liekeissä ennen marraskuun maajoukkuetaukoa, kun joukkue voitti yhdeksästä viimeisestä pelistään kahdeksan. Tauon jälkeen peli on kuitenkin hitusen takunnut, sillä neljästä pelistä on tullut vain yksi voitto. Viimeksi sunnuntaina Barys joutui toteamaan Salavat Julajev Ufan paremmakseen lukemin 0-3.

Kazakstanilaisryhmä on ollut Jokereille haastava vastus KHL:ssä, sillä seitsemästä pelistä helsinkiläiset ovat voittaneet kolme ja hävinneet neljä. Viime kaudella Barys oli kummassakin kohtaamisessa parempi: Helsingissä 3-2 jatkoajalla ja Astanassa 4-0.

Jokerit lähtee perjantaina hakemaan jo yhdeksättä peräkkäistä kotivoittoaan, joka olisi KHL-ajan uusi seuraennätys. Punakeltaiset ovat tehneet eniten maaleja koko sarjassa (103) ja viimeksi keskiviikkona Avangard Omsk joutui kokemaan Jokereiden voiman 7-4-lukemiin päättyneessä pelissä.

Perjantain otteluun lipunmyynti käy vilkkaana, joten varmista omat paikkasi nopeasti Ticketmasterin verkkosivuilta. SuperWeek-tarjous 4 lippua 44 eurolla on voimassa. Tervetuloa nauttimaan Euroopan parhaasta lätkästä ja kannustamaan Jokerit voittoon!

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2018/2019