Barys kesti paineen alla – ”Keskiarvoa parempi ei aina riitä”

Jokerit koki perjantai-iltana kotikaukalossaan kirvelevän 1–2-tappion Barys Astanalle voittolaukauskilpailun jälkeen. Isännät ohittivat 48 laukauksella vastustajan ilmiömäisen maalivahdin Dominik Hrachovinan vain kerran.

Päävalmentaja Lauri Marjamäen kommentit ottelusta:

Jokerit - Barys Astana vl. 1-2 (0-0, 0-1, 1-0, 0-0, 0-1) (Tilastot KHL.ru)

Jokerit pelasi vahvan ottelun ja hallitsi kamppailua, mutta tällä kertaa eniten maaleja sarjassa tehneen helsinkiläispumpun viimeistely oli tervanjuontia. Barys Astanan suurin sankari oli Tapparasta tuttu tshekkivahti Hrachovina, joka venyi kiekon tielle peräti 47 kertaa. 

– Tämä oli meiltä keskiarvoa parempi suoritus, mutta keskiarvoa parempi ei aina riitä. Rankkarit on aina arpapeliä ja nyt kävi näin, Jesse Joensuu niputti ottelun annin. 

Läntisessä konferenssissa kolmantena porskuttavan Jokerien neljän ottelun voittoputki ja peräti kahdeksan kotiottelun mittainen voittokulku katkesi. Helsinkiläisten pisteputki kasvoi kuitenkin nyt viiden ottelun mittaiseksi. 

Itäisessä konferenssissa viidentenä majaileva Barys Astana avasi maalihanat toisessa erässä, kun pirteän ottelun pelannut 22-vuotias kazakstanilaishyökkääjä Alikhan Asetov peippaili läpiajosta vieraat johtoon. 

Jokerit loi läpi ottelun runsaasti laadukkaita maalipaikkoja. Barys Astana puolusti todella tiiviisti joukkueena ja tukki keskustaa erittäin hyvin. Helsinkiläisten päätöserän pyöritys toi lopulta tasoituksen, kun Jokerien sisäisen pistepörssin kärkeen noussut jenkkitaituri Brian O´Neill napautti John Normanin ja Jesse Joensuun esityöstä kiekon pussin pohjalle. 

Jokereilla oli päätöserän aikana ja jatkoajalla huomattavasti paremmat maalipaikat, mutta kerta toisensa jälkeen vetojen tielle ehti Hrachovina. 

– Pelasimme ensimmäisen ja kolmannen erän hyvää jääkiekkoa. Toiset erät ovat olleet meiltä usein hyviä tällä kaudella, muttei tänään. Vedimme paljon ja loimme paikkoja. Vastustajan veskari oli hyvä. Viime pelissä teimme joka toisesta paikasta maalin, mutta nyt ei mennyt millään. Tällaista se jääkiekko joskus on, Sakari Manninen kertoi. 

Jokerien riveissä KHL-debyyttinsä teki 24-vuotias juonikas pelintekijä Joona Monto, joka on alkukauden pelannut helsinkiläisten yhteistyöseura Kiekko-Vantaan riveissä Mestistä. Sarjan pistepörssin kakkonen pelasi ensiesiintymisessään yhdessa Mika Niemen ja Antti Pihlströmin kanssa. Monto väläytteli vahvuuksiaan ja tarjoili muutaman maukkaan maalipaikan ketjukavereilleen.

– Aika hienolta tuntui tehdä debyytti KHL:ssä 10 000 katsojan edessä Hartwall Arenalla Jokeri-paita yllä. Isä toi tänne katsomaan Jokerien pelejä 2000-luvun alussa. Katsoin ylöspäin Petri Varista, Petri Pakaslahtea ja Pavel Rosaa, upeaa syksyä pelaava Monto valotti.

– Vähän vieras pelipaikka laiturin tontti on minulle, mutta tuntui siltä, että pystyin pelaamaan vahvuuksillani. Oli helppo hypätä Niemen ja Pihlströmin rinnalle. Muutama paikka saatiin siinä avauserässä. Tappio tietenkin harmittaa, Monto jatkoi. 

Voittolaukauskilpailussa Barys Astanalle voiton ratkaisi KHL:n pakkien pistepörssiä johtava kanadalainen Darren Dietz.

Jokerit pelaa kaksi seuraavaa ottelua vieraskaukalossa: maanantaina vastaan asettuu nimekäs tähtisikermä Dynamo Moskova ja keskiviikkona Teemu Pulkkisen edustama Dinamo Minsk. 

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2018/2019