B-nuoret taipuivat jatkoaikatrillerissä – ratkaisupeli edessä

Kuvat: Mikko Taipale

Jokerit kärsi lauantaina huippujännittävässä B-nuorten toisessa SM-finaalissa 2–3-jatkoaikatappion Oulun Kärpille. Ratkaisu siirtyi upean kauden huipentavaan sunnuntain kolmanteen finaaliotteluun.

Jokerit ei onnistunut ratkaisemaan lauantaina B-nuorten Suomen mestaruutta, mutta hyvin lähelle se Helsingin jäähallissa yli 600 silmäparin edessä pääsi. 

Punakeltaiset nousivat kahdesti kiihkeässä toisessa finaaliottelussa takaa-ajoasemasta tasoihin. Juuso Mäenpää tasoitti toisessa erässä kamppailun upealla yksilösuorituksellaan ja Jere Henriksson pamautti päätöserässä ylivoimalla limpun pussiin vieden jännitysnäytelmän jatkoerään.

Toinen finaali oli juniorilätkää parhaimmillaan: vauhtia, vaarallisia tilanteita, hienoja maalia ja molemmat joukkueet laittoivat kroppaa likoon ja kummallakin oli omat hallintajaksonsa pelin sisällä. Sekä Jokereiden tolppien välissä jälleen upean ottelun torjunut Sebastian Katajainen että Kärppien veräjänvartija Joel Blomqvist venyivät kiekon tielle yli 40 kertaa. 

– Todella tasainen peli niin kuin numerot kertovat. Olimme pelin päällä useasti. Päästä päähän mentiin ja hallintajaksot vaihtelivat. Kylmähermoisemmat ratkaisut ja lisämaltti olisivat tuoneet meille voiton, mutta huomenna päästään taas yrittämään, päävalmentaja Mika Niskanen kertoi. 

Jännitysnäytelmän sankariksi nousi Kärppä-sentteri Aleksi Antti-Roiko, joka iski ratkaisun jatkoerässä ajassa 65.02. Jokerit pääsi kolmannen erän alussa hakemaan voittomaalia ylivoimalla ja jatkoerän alussa punakeltaiset pyörittivät peliä hyökkäysalueella mallikkaasti. 

– Todella tyytyväinen olen pelaajiin. Jokainen antoi kaikkensa joukkueelle, mutta onni ei ollut nyt meidän puolella. Pelasimme leveällä rosterilla läpi ottelun ja uskon sen olevan pitkässä juoksussa meille etu, Niskanen sanoi. 

Ratkaiseva kolmas finaali pelataan Helsingin jäähallissa sunnuntaina klo 19.30. Valmentajavelho Niskasella on selvät teesit siihen miten kannua nostetaan. 

– Se on henkimaailman juttuja. Se, miten jokainen valmistaa itsensä, ja se miten jengi saadaan pelaamaan kimpassa ovat tärkeimmät asiat. Pelillisä asioita ei lähdetä muuttamaan, Niskanen tuumasi. 

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2018/2019