Avtomobilist - uusi mestarikandidaatti?

Ranskalaishyökkääjä Stephane Da Costa palasi vuoden tauon jälkeen KHL:ään. Kuva: HK Sotshi

KHL:n kärkeen pelkillä voitoilla jyrännyt Avtomobilist Jekaterinburg ei ole koskaan edennyt sarjassa pudotuspelien toiselle kierrokselle. Nyt seurassa on toinen ääni kellossa.

Asukasluvultaan Venäjän neljänneksi suurin kaupunki Jekaterinburg ei ole varsinaisesti profiloitunut jääkiekkopitäjäksi, mutta tämä kausi voi muuttaa kaiken. Isoja satsauksia etenkin ulkomaalaisosastolleen tehnyt seura on aloittanut uuden kauden vakuuttavasti.

Avtomobilist on voittanut kaikki kahdeksan peliään, seitsemän varsinaisella peliajalla ja kerran jatkoajalla. Maaleja on syntynyt Jokereiden jälkeen toiseksi eniten sarjassa ja omiin on mennyt vain 11 kiekkoa eli Avangardin jälkeen vähiten KHL:ssä. Ylivoima on toiminut, samoin alivoima. Paketti vaikuttaa olevan hyvin kasassa.

Itäisen konferenssin joukkueen isoimmat hankinnat tulivat hyökkäykseen, kun viime kauden KHL:n maalikuningas Nigel Dawes ja hirmutehoja Neftehimikissä tehnyt Dan Sexton kiinnitettiin ryhmään. Kolmas kova hyökkääjätulokas on sarjassa jo aiemmin pelannut ranskalainen Stephane Da Costa.

Sexton ja liukas venäläishyökkääjä Anatoli Golishev ovat takoneet kuusi maalia mieheen. Heidän ruutinsa on ollut kuivaa ja ykkösketjun laiturin Ilja Krikunovin kädet lämpöiset 2+7=9 tehopisteen edestä. Puolustuksessa ei suuria kiekollisia hahmoja ole, mutta hyökkäys koostuu kolmesta väkevästä ratkaisuihin kykenevästä sekä yhdestä työmiesten vitjasta.

Pakistossa kivitalon kokoinen Nikita Trjamkin huhkii liki 22 minuuttia illassa ja liki samaan yltää Denis Bodrov. Avtomobilistin peräpää on saanut nimiinsä vasta yhden osuman tällä kaudella, mutta päätehtävä eli oman maalin suojelu on ollut vakuuttavaa. Ykkösmaalivahti Jakub Kovarin torjuntaprosentti on 95,5 ja päästettyjen maalien keskiarvo 1,32.

Avtomobilistin päävalmentaja on 55-vuotias Andrei Martemjanov, joka teki laadukasta työtä viime vuodet Amur Habarovskissa. Pelaajana Avtomobilistissa 1980-luvulla esiintynyt Martemjanov on ehtinyt toimia seurassa niin pää- kuin apuvalmentajana jo aiemmin 2000-luvulla, joten hän tuntee seuran läpikotaisin.

Avtomobilist saapui Helsinkiin Sotshista, jossa joukkue otti keskiviikkona vakuuttavan 5-1-voiton. Kolmannessa erässä vieraat heiluttivat verkkoa neljä kertaa ja karkasivat kahden pisteen suoritukseen. Maalitykki Dawes syötti kaksi osumaa ja viimeistelyssä onnistuivat Jegor Milovzorov, Francis Pare, Sexton, Krikunov ja Da Costa.

Jokereiden ja Avtomobilistin keskinäiset kamppailut ovat KHL:ssä menneet helsinkiläisten eduksi voitoin 4-3. Viime kaudella Jokerit voitti vieraissa 3-1, mutta hävisi kotonaan voittomaalikilpailussa 2-3.

Perjantai-illan kamppailu alkaa klo 18.30. Matsi on teemaltaan Date Night, joten oma kumppani mukaan ja hallille! Lue lisää aiheesta täältä. Liput myy Ticketmaster.

Tervetuloa kannustamaan Jokerit voittoon!

Avtomobilistin kokoonpano keskiviikkona Sotshissa:

17 Ilja Krikunov – 42 Aleksandr Kutsherjavenko – 70 Jegor Milovzorov
9 Nigel Dawes – 77 Stephane Da Costa – 15 Anatoli Golishev
18 Georgi Belusov – 19 Francis Pare – 11 Dan Sexton
25 Vitali Popov – 51 Vjatsheslav Litovtshenko – 28 Vladimir Kuznetsov
58 Andrei Obidin

93 Andrei Vasilevski – 88 Nikita Trjamkin
33 Denis Bodrov – 23 Mihail Mamkin
16 Georgi Misharin – 13 Jefim Gurkin
91 Daniil Valitov

50 Vadim Sohatski (21 Jakub Kovar)

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2018/2019

X

Enemmän pelissä.

Jokerit on aina raivannut oman polkunsa. Haluamme olla jotain suurempaa, enemmän kuin muut. Vahva visio ja kunnianhimo ovat johtaneet meidät divarista suomalaisen lätkän kärkeen – ja sitä kautta KHL:n kovaan pyöritykseen. Samalla meistä on kasvanut seura, joka herättää tunteita.

Jääkiekko on suomalaisille pyhä asia, ja suurista unelmista ääneen puhuminen herättää mielipiteitä. Meitä on sanottu suuruudenhulluiksi, jopa pettureiksi. Vihaa tai rakasta, me viemme pilke silmäkulmassa suomalaista jääkiekkokulttuuria eteenpäin – koko intohimoisen Jokeriperheen voimin.

Jokerit on pelannut Euroopan parasta lätkää KHL:ssä jo viiden kauden ajan. Olemme tarjonneet monelle pelaajalle uransa suurimman haasteen ja rakentaneet puitteet mestariksi kasvamiseen.

Nyt edessä on uusi aikakausi ja meillä on kasassa yksi kaikkien aikojen jokerijoukkueista. Tavoitteemme on selkeä: haluamme kaapata himoitun Gagarin Cupin ensi keväänä Helsinkiin.

Meillä on enemmän pelissä.
Tule Pasilaan todistamaan, miltä se näyttää ja tuntuu.

Jari Kurri signature

Jari Kurri
Hallituksen puheenjohtaja
Jokerit Helsinki

Jatka jokerit.comiin